Spiken Present bränner inte här

TRAV

Det är inte Järvsöfaks men bränner den här spiken fattar jag noll.

Han tävlar i klass II men duger säkert redan nu i silver.

Jag räknar med att han är överlägsen i V75-7.

Foto: STORFAVORIT Present, med Per Lennartsson i sulkyn, är helgens bästa tips, enligt Micke Nybrink.

Bergsåker arrangerar V75 och vi betar väl av loppen i nummerordning och letar efter godbitar, hästar som de tidiga spelarna missat.

V75-1: Här röstar de flesta på Optimus Sund. Inte så konstigt efter segern på V75 senast, han vann ju lätt från spets. Nu anar jag att han åker på svar och bakifrån är han sårbar. Mitt roliga drag är Sky Hunter (16 %). Det är garantispets från innerspår och sen hoppas jag att Jansson kör där. Senast höll hästen starkt i front efter en tuff 11-öppning. Eftersom loppet är svårt om inte Optimus släpps till spets (svara Jansson!) gissar jag på att ledaren, Sky Hunter alltså, rinner undan.

Varning för Harriet Vane

V75-2: Lurigt stolopp, om nu inte Night Mare E. leder hela vägen? Stallformen är ju hygglig" Men hon vinner ju inte ihjäl sig så jag varnar för Harriet Vane (10 %) som avslutade starkt i stormen på Jägers senast. Megarysaren är hemmahästen Ann O"Sang - kanonform.

V75-3: Veckans bästa lås, Lill Adolf/Shogun Wind. I badkaret tog Lill Adolf spets efter 600 meter men får Shogun Wind spara speeden är han otäck.

Hot Tub - en kanon

V75-4: Hot Tub kan vara en kanon, så har det sett ut i fem raka. Senast travade han knackigt men det berodde på att hästen testades med ny balans och dessutom hade trampat sig i värmningen. På en liten lapp är han spik men för mig bara ensam A-häst. Mighty S.L. (3%) är det stormvarning för, överfölls i omgångar senast men tågade bara undan i leran.

Årets klaraste hittills

V75-5: En A och många B. A-hästen är förstås Juligutten som är ett spikförslag på en liten kupong.

V75-6: Svårt, men om det finns någon rättvisa så vinner Breeze Broline (4 %). Hästen har varit heroisk i två starter på slutet och även om det alltid är lite vilda västern över friskusen Dick Sjöströms styrningar kan det gå vägen om hästen bara får fäste.

V75-7: Veckans klaraste, ja, förmodligen årets klaraste hittills på V75, heter Present. Han vinner det här åkandes. Senast var han grym, bara flög och vann med 30 meter. Torskar han ska jag"eh, hitta på en bra bortförklaring till nästa gång.

Helgens tips

Micke lilla chanssystem:

Micke Nybrink