Kolla in här: Så blir du mästare i VM i V75

Så maxas systemet – och tidigare världsmästare

avTrav365

Foto: MICHAEL STRANDELL/TR MEDIA, KANAL75
Karl Sandström vann VM i V75 i fjol.

För att vara med i VM i V75 lämnar du in ett system på 192 rader/96 kronor.

Tävlingen består av sex V75-omgångar på lördagar.

I potten finns bland annat 250 000 kronor i förstapris och etappriser.

För att vara med i tävlingen måste du registrera dig på atg.se/vmiv75. I år kan du dessutom registrera dig hos ATG-ombud.

Du är med i VM i V75 genom att lämna in ditt system via atg.se eller via ett ATG-ombud (hos ombudet måste spelet vara vinstbevakat). Du får lämna in hur många V75-system du vill på 192 rader à 96 kronor, men du tävlar endast med ett, det senast inlämnade.

Antal rätt viktigast

Dina fem bästa omgångar räknas. Den sämsta omgången räknas bort från och med omgång tre.

Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt är det följande särskiljningsparametrar som används för att skilja spelare åt:

1) Antal system med sju rätt.

2) Totalt antal spikar satta under avgjorda omgångar.

3) Högsta oddset på en spik under någon avgjord omgång.

De som inte är med och slåss i den absoluta toppstriden kan fortfarande gå till final och vinna hela VM i V75 genom att bli etappsegrare i någon av de sex omgångarna. Belöningen, förutom en semifinalplats, är en plakett samt 10 000 kronor insatt på spelarens ATG-konto.

Etappvinnare presenteras på atg.se/vmiv75 efter rättad V75-omgång.

Hamnar fler spelare på samma antal rätt gäller följande:

1) Flest antal rätt i omgången.

2) Antal spikar i omgången.

3) Bästa spik i omgången (spikodds).

4) Överst på topplistan (det vill säga totalt antal rätt, totalt antal sjuor, totalt antal satta spikar, totalt bästa spik).

5) Först inlämnade system.

Avgörs med kunskapstävling

Vinner du grundomgången i VM i V75, alltså är överst på topplistan efter samtliga omgångar, belönas du med 10 000 kronor insatt på ditt ATG-konto.

De nio personer som hamnar överst i topplistan när omgång sex är avslutad, samt de sex etappvinnarna bjuds in till semifinalspel och finalspel. Går det inte att särskilja nio personer ur topplistan utökas finalfältet till antalet närmast nio.

▪▪▪

Semifinal och final avgörs 10 november i Stockholm. Semifinalen och finalen äger rum i form av en kunskapstävling i Stockholm och finalen direktsänds i V75 Direkt.

Vinner du VM i V75 erhåller du, förutom äran och titeln världsmästare i V75, 250 000 kronor. Andrapriset är 75 000 och tredjepriset 50 000.

Källa: ATG

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

ATG