Ny miljonfest på V86 – tre system fick 8 rätt

Miljoner på spelformen för andra veckan i följd

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Tre system prickade in 8 rätt på V86

Det blev återigen miljonfest på V86.

En travspelare i Tingsryd satsade 12 kronor – och vann 1,9 miljoner kronor.

– V86-spelet visar sig återigen vara en miljonfabrik, säger programledaren Mattias Anderberg i TV12.

Så sent som förra onsdagen så slog alla tiders vinstrekord på spelformen V86 när 56-årige Anders Åkesson från Skåne vann 22,6 miljoner kronor.

Och även om den här onsdagskvällens vinster på V86 inte når upp till den nivån så blev det miljonutdelning på V86 för andra veckan i följd.

Endast tre system av 600 788 stycken inlämnade V86-system lyckades pricka in alla åtta rätt.

De tre systemen är nu värda runt två miljoner kronor vardera.

Satsade 12 kronor – vann 1,9 miljoner

Den vinsten som sticker ut klart mest i vinstlistan från spelbolaget ATG är den som är inlämnad på Börjes i Tingsryd, där lämnade en spelare in en V86-lapp för 12 kronor och får nu tillbaka lite drygt 1,9 miljoner kronor. Den spelaren valde att spela med tre spikar, och är enligt vinstlistan inget filspel, det vill säga en del i ett större system.

De två andra vinnande systemen är inlämnade via ATG.se, där det ena av de är ett ATG Tillsammans-system. Den ena miljonraden, som är inlämnad i Stockholmsområdet, kostade 48 kronor och var en del av ett större system, och blev under onsdagskvällen värd knappt två miljoner kronor. Systemet som spelades via ATG Tillsammans innehöll tre spikar, kostade 660 kronor, och blev värd drygt 2,1 miljoner kronor.

Utslagsgivande spelform

Spelformen V86 visar sig återigen vara en utslagsgivande och svår spelform, trots att endast två hästar spelade till under tio spelprocent, Tourzo körd av Erik Adielsson och Yaganashi körd av Veijo Heiskanen, vann så lyckades alltså endast tre system av drygt 600 000 inlämnade V86-system pricka in alla åtta rätt. Stor del i det var bland annat att jättefavoriten Mattie med Jorma Kontio galopperade bort sig, och att endast två favoriter i form av Nolimitjimmit och Norton Commander vann.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav