Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 1–2–3–9–4–5–7–11–6–12–8–10.

Kommentar: 800 000 kronor väntar vinnaren av E3-­finalen för den öppna klassen och spelmässigt är loppet inte alldeles enkelt att bena ut. Tipset till Global Offshore som med hjälp av sitt innerspår borde ha bra chans att hålla ledningen. Pojke Kronos är också kvick ut, men det är tveksamt om han häst mot häst kan ta en längd vår tipsetta.

Roger Walmanns travare är oavsett första utmanare medan stallkamraten Noble Knight, som också övertygat i början av sin karriär, räknas tidigt. Quid Pro Quo kan utmana redan nämnda trio om det blir tuff körning i början och vi höjer ett varningens finger för Casanova Boko som eventuellt ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Standout och Polar L.B. är inte heller chanslösa, men är mer beroende av rätt löpningsförlopp för att räcka till seger.

DD-2

Rankning: 1–3–9–2–5–8–4–12–10–11–6–7.

Kommentar: Parkin har gått från klarhet till klarhet undervåren och sommaren. Senast kom Henrik Svenssons häst inte till från spår tolv utan fastnade med mycket krafter sparade. Nu är förutsättningarna närmast perfekta och vi tror på bra chans till ledning från start till mål. Mellby Sambuca kan dock sätta käppar i hjulet för Parkin om Åke Svanstedts häst skulle ta sig förbi från start och nå ledningen. Spets­striden kan vara avgörande för loppets utgång, men blir det för tuff körning avslutar True Advantage säkerligen bra liksom Francais du Gull som båda har toppform.