Trav

Löfgrens mål: På topp till Elitloppet

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

För två veckor sedan blev hon mamma.

Nu är stallets stjärna Sanity redo för årsdebut.

Livet leker för Malin Löfgren – som drömmer om Elitloppet.

– Jag sticker inte under stolen med att han ska vara allra bäst sista helgen i maj, men vilket lopp det blir vet jag inte, säger Löfgren.

Malin Löfgren, 35, blev för två veckor sedan mamma till en liten pojke vid namn Charlie. Samtidigt som Löfgren precis fött sitt första barn är hennes ögonsten, och stora reklamhäst, Sanity på väg tillbaka efter flera månaders vintervila. Sanity hade ett magiskt fjolår där han vann nio lopp på 14 starter och det var framförallt avslutningen på säsongen som den svenska travpubliken minns.

Sanity avslutade året med sex raka segrar och besegrade bland annat Maharajah i sin senaste start som skedde på Solvalla i november. Efter den starten beslutade Löfgren att låta sin häst gå till vinterträning för att sikta på de stora loppen under 2012.

Lyrisk över träningsjobben

Efter flera månaders tung, hård, träning är Sanity snart tillbaka på banan. På torsdag går hästen ett skarpare jobb på Solvalla, och efter det bestämmer tränaren den fortsatta matchningen för publikfavoriten.

– Jag har varit jättenöjd med träningen. Vi har haft otroligt fina banor här på Julmyra, helt klockrent och Sanity är väldigt mycket grundtränad under vintern. Jag planerar att starta honom någon gång i mars, det finns ett V65-lopp på Mantorp den 26:e. Sen blir det nog V75, eventuellt ett kval till Olympiatravet, säger Malin Löfgren till Trav365.

Hur känns det för dig att Sanity närmar sig start?

– Det är speciellt. Det är nervöst och det är så mycket som avgörs framöver, samtidigt är det fruktansvärt kul för det är det här man gått och väntat på hela vintern. Jag tyckte fyra månaders vila var länge, men det har gått väldigt snabbt och jag är mycket nöjd med hästen. Han börjar växa upp som folkets häst mer och mer, han verkar otroligt populär hästen och det är jättekul.

”Mycket skriverier”

Om 82 dagar avgörs Elitloppet på Solvalla och banans chef, Tore Fyrand, är i full gång med scoutandet av hästar till miljonloppet. Sanity är en häst Fyrand gillar skarpt – och som i högsta grad är aktuell för Elitloppet. Någon som gör Malin Löfgren smickrad, samtidigt som hon vill hålla nere snacket.

–  Det har blivit upptrissat det där, det blev väldigt mycket skriverier i media redan i höstas men självklart hoppas man innerst inne. Han har en del kvar att bevisa men jag sticker inte under stolen med att han ska vara allra bäst sista helgen i maj, men vilket lopp det blir vet jag inte.

Vilket lopp startar han i då?

– Ha ha, jag avböjer den gissningen. Elitloppet är nog så stort så man egentligen inte fattar, det finns ingen som inte drömmer om att få vara med där. Det är för sådana lopp alla kämpar på med det här, men det känns väldigt långsökt att en liten tränare som jag ska få vara med där. Men drömmen känns inte totalt overklig, jag har en häst som har möjligheten om allt klaffar, säger Malin Löfgren till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!