Här är stallet som rivstartar i Rikstravet

Publicerad 2012-04-25

”Är en riktigt bra häst”

På tisdagen klev de två sydligaste deltagarna in i Rikstravet.

För stall Skåne blev det omedelbar succé när en löpsugen Alexi Lalas drog sina konkurrenter möra.

Stall Skånes Alexi Lalas svarade för en imponerande debut på tävlingsbanan.

Kontrasterna var stora i startmomentet när stall Malmös Quick Set och stall Skånes Alexi Lalas debuterade i samma lopp på Jägersro.

Medan Quick Set verkade lite nervös av att äntra tävlingsbanan och högg i omedelbar galopp så rivstartade Alexi Lalas som om han aldrig gjort något annat.

Pang till ledningen, sedan lämnade körande Christoffer Eriksson ingenting åt slumpen utan valde att anslå högt tempo. Varvet nåddes på raska 1.17,1 med konkurrenterna långt på efterkälken och även om krafterna tröt en aning kom ingen i farlig närhet.

Därmed blev det proppfullt i vinnarcirkeln där glada delägare trängdes med sin populäre tränare.

– Det är en riktigt bra häst det här som kommer att bli bättre när han får vara med och starta. Det gick fort mitt i loppet vilket kostade lite till slut, men när de andra kom närmare så tog han i igen, sade en mycket nöjd Eriksson och kunde konstatera att segertiden landade på 1.17,9/2 140 meter.

Förutom 25 000 kronor var triumfen värd tio poäng i Rikstravet vilket gör att Skåne stormar in på delad fjärdeplats i tabellen.

Quick Set lyckades trots den stora markförlusten kämpa sig förbi flera konkurrenter och knep femtepriset.

Botnia på bronsplats

Tidigare på måndagen gjorde Botnias Cliquots Ceasar sin andra start i tävlingen. En rekordsänkning till tiden 1.18,4 räckte till en fjärdeplats på Bergsåker vilket innebar fyra nya poäng och klättring till tredjeplatsen i Rikstravet.

Robin Johansson/Kanal 75