Sportbladets V75-tips

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Rättvikstravet.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Nantucket springer hem hinken med pengar?

Tipsettan

Klassige Nantucket är inte helt lätt att räkna på, men när han är på topp har han få övermän i klassen. Läget är bra, motståndet aningen enklare än vad han mött på slutet, är han i full form är han svårslagen.

Motbuden

Heders-Harry, Harry Haythrow, är alltid aktuell när han får fina lägen. Sedan är det ju så att han har lite svårt att sticka nosen först. Dags nu, från antingen spets eller rygg ledaren? On Track Piraten står sig väl och det gör även Gossip’s Winner trots spåret.

Skrällbudet

Glöm inte Midsummer King som är på topp.

Spetsbudet

Harry Haythrow och Midsummer King är start­snabba. Båda kan tänkas vilja prova i ledningen, men det är också tänkbart att de vill släppa till Nantucket om det får möjlighet att göra det.

! Statistik­vinnaren

Nantucket.

V75-2

Loppet

Några av dessa kan gå långt i karriären.

Tipsettan

I dagens travsport skiljer det mindre mellan de som är profiler och mindre kända hästar än vad folk i allmänhet tror. Men visst är det meriterande för Stein Daylight att han mött och matchat hästar som exempelvis Vincennes och Perfectly Enough för att nämna några. Stein är snabb ut, spets och slut?

Motbuden

Hallelujamoment F. övertygade senast. Motståndet är mycket tuffare nu men han är redo att matcha även dessa. Jättefine Candor Hall har hittat en växel till ­efter att ha stått still i utvecklingen en tid.

Skrällbudet

Max de Lux lär gå barfota den här gången och då är han mycket bättre än senast.

Spetsbudet

Vi tror på Stein Daylight.

! Statistik­vinnaren

Stein Daylight.

V75-3

Loppet

Trevligt guldlopp.

Tipsettan

Amaru Boko har en perfekt uppgift. Där­emot verkar det ­vara något som stör ­honom, vilket två galopper på tre starter i tyder på (Amaru Boko är ­normalt helt travsäker), dessutom har han vilat i två månader sedan senaste starten. Om vi visste att Amaru Boko var i form skulle vi med ackuratess säga att han ­leder det här loppet runt om. Nu är vi inte helt säkra.

Motbuden

Beanie M.M. får nog som bäst hoppas på rygg ledaren. Han blir farlig om luckan dyker upp i tid. Rutger Raket har varit i något av sitt livs form i de två senaste starterna. Friction riskerar en tung resa.

Skrällbudet

Fine Rakas har dunkel form, men är normalt bra nog.

Spetsbudet

Normalt sett Amaru Boko.

! Statistik­vinnaren

Amaru Boko.

V75-4

Loppet

Vi spikar. Fem vid gardering.

Tipsettan

Vår bestämda känsla är att Edolles Malte, från ledningen, blir svår att fånga in. I brist på bättre, plus att det finns några väldigt streckkrävande lopp i omgången, väljer vi att spika.

Motbuden

Tyri Svarten kördes av Örjan Kihlström näst senast, men ekipaget hamnade på vingel då. Tyri Svarten höll heroiskt och känslan är att Kihlström hoppar upp igen för att han gärna vill ta revansch för den styrningen.

Skrällbudet

Om Penning skulle hitta formen kan han duga.

Spetsbudet

Edolles Malte.

! Statistik­vinnaren

Lome Mix.

V75-5

Loppet

Två höjer sig, sedan är det väldigt svårrankat.

Tipsettan

Rite on Win skulle testas med lättare balans senast. Vi vet inte om han verkligen gjorde det men han var hur som helst väldigt fin när han vann lätt från ledningen. 500 meter längre distans nu, men är han lika fin igen tror vi på bra chans till en ny spetsseger.

Motbuden

Vi har den största respekt för Future Love och ­hade gärna dubblat ifall vi haft råd. Lollo Tilly har övertygat i sin nya regi, även fast hon har ett dåligt läge känns det jobbigt att tvingas rata henne.

Skrällbudet

Går ju att nämna i stort sett vem som helst. Diamond of Ace är en häst som ser fin ut och som gynnas av att tävla på hemmaplan.Spetsbudet

I kraft av spåret bör det vara bra chans att Rite on Win håller ut Digital Hard Drive första biten.

! Statistik­vinnaren

Rite on Win.

V75-6

Loppet

Spets och slut eller vidöppet? Vi lutar åt det senare.

Tipsettan

Kalypso Face ­räckte inte från kön senast, men var före det mycket fin vid tre raka spetssegrar. Om han når ledningen och formen består är han svårslagen, men vi garderar då känslan är att det kan gå undan första biten och kanske kosta rätt så mycket att nå ledningen.

Motbuden

Fritiof Piraten har bara en seger på tio starter i år, men formen är där och trots bakspåret kan han få en fin resa. När han får spara speeden är han mycket snabb en bit. Jacques gjorde sitt bästa lopp i karriären senast. Snabb ut men knappast tillräckligt.

Skrällbudet

Hamras One More har tjänat ihop till en seger.

Spetsbudet

Fördel Kalypso Face, men det är många som kan ­utmana om de trycks av.

! Statistik­vinnaren

Balticas Yahoo.

V75-7

Loppet

Sommartravets final är öppen: en eller alla?

Tipsettan

Ardi Boko är en topphäst, men de två senaste segrarna har tagits från ledningen. Nu måste han anfalla bakifrån, det är alltid svårare att vinna den vägen.

Motbuden

Delmonica Sund gör distansdebut och vi kan inte tänka oss att den är en fördel. I den form hon befinner sig i kan det gå vägen ändå.Skrällbudet

Prince Elliot?

Spetsbudet

Delmonica Sund.

! Statistik­vinnaren

Ardi Boko är snabb ut.