Vann storloppet – nu får Jansson inte köra Derbyt

TRAV

Förra året vann han Derbyt med Beau Mec – och blev hyllad av hela trav-Sverige.

I år får Torbjörn Jansson stå vid sidan trots att Timo Nurmos har fyra hästar i loppet.

– Det var en bonus att jag fick köra förra året, det är inga problem för mig, säger Jansson till Trav365.

Timo Nurmos-tränade Beau Mec och Torbjörn Jansson skrällde i Derbyt förra året och plockade hem 1,6 miljoner kronor. Jansson hyllades för sin styrning – och var efter segern tårögd och smått chockad. Timo Nurmos hade fyra hästar i Derbyt förra året vilket han även har i år, en makalös tränarinsats.

”Ingen konstig känsla”

Men i år får Torbjörn Jansson följa loppet från sidan. Nurmos hästar kommer att köras av Erik Adielsson, Ulf Ohlsson, Johnny Takter och Jorma Kontio. Vem som ska köra vem är ännu inte bestämt, men Torbjörn Jansson får inte nytt förtroende. Det får många att höja på ögonbrynen, men Jansson tar det med ro.

– Jag är otroligt glad och tacksam att jag fick köra förra året. Det är upp till ägarna hur man vill ha det, jag känner absolut ingen konstig känsla. Jag har egentligen aldrig trott att jag ska få köra så det är inga problem för mig, säger Jansson till Trav365.

Hur ofta tänker du tillbaka på Derbysegern?

– När det nu är dags för Derbyt så tänker man på det, det var en ruggig höjdare. Men jag är realist och förra året var det en ren bonus att jag fick köra. Jorma Kontio var avstängd och fick ingen dispens.

Har du någon egentränad häst som kan vara aktuell för Derbyt nästa år?

– Nja, det har jag väl inte. Det är hårda bud, det finns otroligt många fina hästar och det kommer nya hela tiden. Men jag ska göra så gott jag kan, säger Torbjörn Jansson.