”Förbättrad senast – inte för hårt emot nu”

Expertens DD-tips – fredag 4 maj

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Kalmar, fredag 4 maj.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

Sportkanalen 22.40

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 2–5–7–8–3–6–4–1

Kommentar: Zolasoray O.O. var väldigt förbättrad senast. Inte så att man på något vis ska dra för stora växlar på den insatsen – det var ganska enkelt emot och täten körde ­lite för fort – men han avgjorde i alla fall åkandes. Inte alltför hårt emot nu heller.

Malfoy såg inte särdeles bra ut i årsdebuten men då han startar kort inpå igen var det kanske bara effekterna av hård träning vi såg, och att hästen kommer att vara kraftigt förbättrad den här gången? Med tanke på vad han visade i fjol kan han inte dömas för hårt på insatsen i årsdebuten.

Adiago Trot är förmodligen bästa hästen. Det som kan ställa till det för honom är om han tillåter att täten får köra så sakta att det blir svårt att plocka längder trots det lilla fältet. Vi nöjer oss med tre streck men vill varna så smått även för Skogans Lotten som går bra så gott som varje gång.

DD-2

Rankning: 1–9–6–10–11–8–7–5–2–3

Kommentar: Wild ­Love vann från ledningen senast och vill säkert dit igen men vår känsla är att Princess S.W. kan ­hålla ledningen om ­kusken ­laddar. Princess S.W. var mycket bra senast och från ledningen bör hon vara snudd på oslagbar. Vi tror att hon har bra chans från alla positioner som innebär att hon inte sitter fast på innerspåret.

Förutom Wild Love är det Denco’s Luckykilab som är värst emot. Hennes chanser ökar dessutom ifall de två andra nämnda skulle ge sig in en hård kamp om ledningen. Men, som sagt, vi tror att Princess S.W. reder ut det här om hon är som hon varit och framförallt var senast. Lady Haythrow har viss fart i benen och kan också bli en faktor vid överpace.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 2–5–7.

DD-2: 1 Princess S.W..

Vem tar spets?

DD-1: Högst troligt nummer 2 eller 5.

DD-2: Vi tror att det finns mer startsnabbhet i Princess S.W. än vad hon behövt visa hittills.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM