V75

Strömberg: ”Är upp och ner med den jäkeln”

SVT-profilen har starthäst på V75 – samtidigt som VM-rysaren: ”Får nog ha fokus på Sveriges match”

avErik Pettersson

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg.

Glenn Strömberg, 58, laddar inför Sveriges kvartsfinalrysare mot England.

Då blir det dubbelt nervöst. Hans delägda V75-häst Tour Knight springer samtidigt som han kommenterar VM-dramat.

– Jag får nog ha fokus på Sveriges match, säger han till Trav365.

Klockan 16.00 på lördag smäller det. Kvartsfinalrysaren mellan Sverige och England har avspark.

SVT-profilen Glenn Strömberg, 58, laddar upp i Ryssland inför dramat, som han ska kommentera tillsammans med Chris Härenstam.

Den 58-årige profilen har dock ett litet dilemma. Glenn Strömberg är enormt biten av trav, och har sin delägda häst Tour Knight till start på V75, samtidigt som han kommenterar Sverige-England i Ryssland.

– Tour Knight (V75-4) springer mitt i Sveriges match (klockan 17.33), så jag får se den i repris. Jag får nog ha fokus på Sveriges match, säger Glenn Strömberg till Trav365.

”Hon var så jäkla bra”

Tack vare massvis med flygresor över Ryssland har det blivit mindre trav för Strömberg under VM-festen. Men han har inte släppt sin stora hobby helt.

– Jag kollar på V75 och V86, sen har det blivit V64 och V65 några gånger, men det är mest fokus på de stora grejerna.

Vad tror du om Tour Knights chanser?

– Hon var så jäkla bra där när hon vann på V86. Öppnade som en katapult och kämpade så in i Norden. Men det är upp och ner med den jäkeln. Peter (Untersteiner, tränaren) säger att hon har bra form, men man vet aldrig. Ibland säger han det själv, att hon är lurig.

”En riktig värsting”

Strömbergs bästa hästar har varit skadade en period. Men nu ser han med tillförsikt fram emot höstsäsongen som hästägare.

– Tudor Kronos är på g tillbaka och har börjat träna och det kan bli start inom någon månad. Tournado Dream är också på väg tillbaka.

– Det har även varit en mycket bra start på karriären för Ivory di Quattro som tagit två segrar på två starter. Efter senaste starten sa dom att det är en riktig värsting. Man får vara glad så länge hästarna går bra. Trav är så svårt så att man får vara nöjd så länge det är så.

Vad tror du om Sveriges chanser mot England i kvartsfinalen?

– Jag förstår inte varför vi ska ha negativa vibbar. Men det viktigaste är att känna att man inte gjort något, det är det värsta. Men vi har gjort det så bra, vi har varit så bombsäkra bakåt. Det har alltid varit stökigt för England att möta Sverige. Inget lag har visat något som Sverige ska vara rädda för.

ARTIKELN HANDLAR OM