Huselius nya storvinst – vann över 800 000

TRAV

Så vann han över 800 000 kronor med sin vän

Foto: Björn Goop med Kristian Huselius.

Kristian Huselius är inte bara en framgångsrik hästägare.

Han är även en skicklig spelare och vet hur man vinner miljoner på trav.

Nu bjuder NHL-stjärnan på sina idéer inför jackpotten på V75.

– Jag har en fräck spik, en rysare och en favorit som jag inte tror på, säger Huselius till Trav365.

I söndags fick han uppleva sitt hittills största ögonblick som hästägare. Quarcio du Chene vann Finlandia-Ajo med 1,1 miljoner kronor i förstapris. Det är Finlands svar på Elitloppet och efter målgången stormade segerrusiga delägare banan. Kristian Huselius och delägaren Per-Johan Axelsson rusade ut på banan och skrek av glädje.

– Det var en fantastisk upplevelse. Björn körde så fint och hästen var otroligt bra. Känslan är svår att beskriva men jag blev så väldigt, väldigt glad, säger Kristian Huselius till Trav365.

Klar för Elitloppet

I tisdags fick Quarcio du Chene en inbjudan till Elitloppet. Därmed har en dröm gått i uppfyllelse för forwarden i Columbus.

– Normalt är man full av förväntan inför varje elitloppshelg med alla fina hästar och all den inramning som är. Nu kommer det att bli riktigt nervöst att ha en egen häst med i Elitloppet. Det är väldigt stort och få förunnat, menar Huselius.

Hälsar på hos Timo

NHL-stjärnan är hemma i Sverige just nu och då blir det mycket trav. När Trav365 pratar med honom fredag förmiddag är han på besök hos Timo Nurmos för att hälsa på sina hästar. Han har Caddie Comet, Vincent du Ling och Mils You Love hos Solvalla-tränaren.

– Jag sitter och tittar på snabbjobb och just nu tränar Caddie Comet. Han ser fin ut efter lite vila och behandling. Han är snart tillbaka på banan igen.

En annan intressant häst som Huselius köpte i vintras är Mils You Love. Han gör debut i sin nya regi på onsdag på Solvalla.

– Det ska bli spännande och jag är redan lite nervös. Hästen har tränat bra men möter bra motstånd och de andra i loppet har ju tävlingsform. Dessutom är det svårbedömt hur han hanterar fjärdespår i voltstart.

– Men det ska bli kul och framförallt för att det är en häst som jag själv har hittat och köpt in. Jag hoppas att han ska bli bra framöver men ligger lite lågt så här i första starten.

Flera storvinster

Kristian Huselius är inte bara en framgångsrik hästägare. Han är även skicklig travspelare och har dragit in stora vinster genom åren. Rekordet är sex miljoner på V75 för två år sedan. Omgången avgjordes på Åby i samband med Olympiatravet. Efter ett tips ifrån bästa kompisen Björn Goop fick Huselius in två system med sju rätt och vann sex miljoner kronor. Därefter har det tickat in stora vinster med jämna mellanrum. För några veckor sedan vann han och en kompis nästan en miljon på V65.

– Det var jackpott och vi fick 480 000 kronor var på Mantorp. Nursery Rhyme slog Micro Mesh och sedan vann Nellie Vingboons den sista avdelningen. Vi hade även med skrällen Argus Hanover i den första avdelningen.

– Det är alltid en skön känsla att få in en storvinst. Det ligger mycket prestige i det, säger han.

– Nu när jag är hemma i Sverige blir det såklart mer trav men jag följer det även så mycket jag kan när jag är i USA. Det är en härlig avkoppling mellan hockeyn och jag ser mycket travlopp på internet.

Vad krävs för att bli en storvinnare på trav?

– Man måste ha tur, så är det bara.

– Men man måste även plugga hårt och tro på sina egna idéer. Att lyssna för mycket på alla experter kan lätt bli förvirrande, även om de säkert också är pålästa.

– Ta ut ett par spikar och ta med alla hästarna i ett par lopp för att få med skrällarna. Sedan måste man också våga ta bort favoriter som man inte tror på, tipsar han.

Spikar

Inför jackpottomgången i Gävle har Kristian Huselius läst på en hel del. Här bjuder han Trav365:s läsare på sina idéer.

– Jag har en fräck spik och det är Reven d’Amour (V75-3). Det är en bra häst som nu har några lopp i kroppen. Han vann på 1.11,0 under elitloppshelgen i fjol och närmar sig den toppformen nu. Jag chansar med honom.

– Sedan spikar jag även Ågårds Ludde (V75-2) som jag tror leder runt om.

Har du någon rysare att bjuda på?

– M.T.Devil (V75-6) var ruskigt bra vid segern på 1.12,4 senast. Visserligen ifrån ledningen men sättet den vann på imponerar. Nu kan han få loppet här om favoriterna kör mot varandra där framme. Youpie är bra men jag garderar med M.T.Devil som är väldigt lite streckad.

Någon favorit i fara?

– Hallsta Lotus (V75-4) chansar jag bort eftersom han ska gå med skor. Han gjorde även bort sig senast och formen kan vara ett frågetecken, säger Kristian Huselius till Trav365.