Sundberg: Det ser passande ut

TRAV

Hallå där, Solvallatränaren Hans-Owe Sundberg...

...som startar segerrika stoet Pamona i V64 på onsdag. Hon vann ett V75-lopp dagen före julafton i fjol. Ska vi tro att hon prickat julformen i år också?

– Hon vann i alla fall ett lopp i slutet av november på ett bra sätt efter att ha varit borta länge. Allt verkar bra med henne efteråt också. Men vi måste avvakta vädret lite.

Vad är det med vädret?

– Pamona (V64-4) är allra vassast då hon får tävla barfota och jag hoppas att det går att tävla så på onsdag, trots att det är vinter. Vid Solvallas tävlingar på söndagen var det lite på gränsen att vara för hårt för barfotakörning och vi får väl trots allt räkna med att det blir hårt på onsdag. Men skulle de få till banan ytterligare till så kan det gå.

Hur pass mycket sämre är hon med skor på hovarna?

– Så jättemycket sämre än hon väl inte. Pamona vann på en 13-tid i fjol med aluminiumskor. Skor är alltså ingen "katastrof" på något sätt, även om hon är snäppet vassare utan.

Hon har vunnit många lopp över kort distans. I V64-4 är det medeldistans som gäller...

– Jag tycker inte att hon är någon utpräglad sprinter. Hon har vunnit och gått bra även på lite längre distanser. Uppgiften på onsdag verkar passande och hon står bra inne i loppet.

Efter tävlingarna på onsdag tar du tävlingsledigt till annandagen. Vad ska du hitta på i jul?

– Vi ska träffa barnen och barnbarnen på julafton och det blir trevligt. Middag med svärföräldrarna på juldagen. Sedan rullar det på som vanligt igen.

Mikael Wikner/Kanal75