Nybrink: Räkna med en ny hysteri på V75

TRAV

Jackpott igen och kalabalik i ATG-luckan.

Lämna in i tid.

Dragen? Inga konstigheter, ABC-trav.

Men det finns miljonfynd också.

Räkna med ny spelhysteri i morgon. Vi får verkligen hoppas att ATG fått ordning på sajten. Den som vill vara helt säker lämnar in på totomat; vi som gillar onödig spänning lämnar in strax före start på atg.se.

Tre spikar och sen smeta på, det är min lösning (?) när miljonerna ska fördelas på Jä… i Halmstad. Höll på att skriva Jägersro, det kändes så när jag tittade i startlistorna. What ever, Halmstad funkar fint, jag gillar banan som dessutom brukar vara perfekt året om.

Skully Gully (V75-3) är den givna spiken. Stig H Johanssons racer var magnifik senast på Solvalla när hon drog ner brallorna på ett hyfsat stogäng. Hon har dessutom fått ett perfekt läge över favoritdistansen 1 640 meter. I mitt badkar small hon till ledningen direkt, höll bra fart och sprintade undan. Neo Holmsminde är förstås bra men ska han slå henne från dödens?

Singlar ’Lähdrets’ talang

Com Valle (V75-4) tänker jag också singla. Kari Lähdekorpis treåring är absolut en talang. Efter att ha betat av motståndarna i turordning kan jag inte hitta någon som är lika bra. Com Valle small förbi allt sista 700 för tre starter sedan och vann överlägset i stark stil. Näst senast började han i dödens i ett varv, löstes av till andra ytter och blixtrade sedan förbi sista 200. Det var fine Next To None Sib som inte kunde svara då, trots att denne fått bestämma i front.

Senast mötte Com Valle en av Sveriges bästa fyraåringar, Juggle Face, och avslutade rappt efter ett snällt upplägg. Han har i och för sig varit struken för hälta sen sist men det är inte alls samma sak som att komma tillbaka efter sjukdom, tvärtom, nu är han fräsch och fin.

Soliders Memory (V75-5) är också en Lähdekorpi-spik. Tre år ung, startsnabb som satan och med det bästa springspåret, körd av formstarke och bombsäkre lärlingen Kenneth Haugstad. I de två senaste starterna har Soliders Memory lekt sig till seger från ledningen. Före det har hon fastnat med rubbet sparat två gånger på raken. Hur det går nu? Spets och slut.

Frillan får inte glömmas

I de andra loppen finns det godbitar långt ner i strecklistan:

Precious Value blir farlig om han når ledningen i V75-1. Han är mycket bättre än raden. För övrigt är favoriten Montgomery Hill bättre än någonsin, tyvärr.

Jag helgarderar V75-2. Min rysare är Sammarco som kan blixtra till om han skulle råka fungera.

Classic Tile (V75-6) ska tydligen ”alla” spika. Inte jag, inte när Frillan Filiokus är med igen. Ni minns väl sköljningen senast på Jägersro? Efter det har Stefan Persson enbart laddat inför det här loppet. Full gas upp på bak­hjulet 700 kvar?

V75-avslutningen är ett roligt långlopp som kräver sina streck. Varning för Svartmyrs Sigge som satt fast på V75 senast och såg fulltankad ut i mål.