– Det har varit en omtumlande helg

Foto: Tomas Lavin
TRAV

I lördags spelade de in 380 000 kronor på V75 – klart bäst i landet.

I söndags blev de rånade.

– Det har varit en omtumlande helg, säger Tomas Lavin, som tillsammans med sin son Conny äger och driver Häljarps Spelbutik, till Trav365.

Foto: Conny Lavin

När Axevallas V75-tävlingar i lördags var över stod Häljarps Spelbutik i Landskrona som vinnare.

Spelbutiken vann 380 000 kronor på spelformen som 271 kunder får vara med och dela på – vinsten var överlägset bäst bland ombuden i landet.

Men glädjen försvann snabbt.

Anledningen: butiken blev sent i söndags rånade, då fyra maskerade män trängde sig in i butiken.

Tomas Lavin berättar för Trav365.

”Han mår bra”

– Det har varit en omtumlande helg, först V75-vinsten i lördags och sedan rånet i går, säger Tomas Lavin till Trav365 och fortsätter:

– Det var min son Conny som var ensam här i butiken i går när fyra maskerade män tog sig in i butiken och viftade med pistol. Men, det gick bra, det hände inget fysiskt.

Fick rånarna med sig något?

– Bara dagskassan, och det var inte så mycket pengar. Conny är här i butiken i dag och han verkar må bra, och det har väl gått så bra det kan göra när något sådant här inträffar.

”Runt tre miljoner”

Om vi byter bort det tråkiga mot det roliga, berätta om succén i lördags!

– Jag spikade Say That Again med Björn Goop, och sedan gick jag halvkort i de flesta loppen med tre-fyra hästar i varje lopp. Vi hade faktiskt lite otur i V75-avslutningen, där hade vi med Pebbe Simoni som kom tvåa och som var först en meter efter mål, hade den vunnit så hade vi fått 1,1 miljoner istället för 400 000. Men, vi är givetvis nöjda och glada ändå.

Häljarps Spelbutik köpte sonen Conny i april förra året, efter att han sett en annons på Blocket. Första året som egen företagare går inte att gnälla på, då spelbutiken frekvent syntes i ATG:s vinstlistor.

– Vi spelade väl in runt tre miljoner kronor bara på andelsspelen i fjol, och det från maj. Det var ett fantastiskt år, och den här starten på 2016 går inte heller att klaga på, säger Tomas.

Hur går snacket bland kunderna?

– Det är naturligtvis jätteglada, det är bra stämning i butiken och bland kunderna. De kunder som varit med på alla andelar har fått enorm nettovinst på dessa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel

Brott