”Garanterat vassare nu – vår tipsetta på DD”

Expertens DD-tips – torsdag 12 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Örebro, torsdag 12 april.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

Sportkanalen 22.30

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 7–5–3–4–2–9–1–8–10–11–12–6.

Kommentar: Årsdebuten är avklarad för Feed Your Love. Dessutom var det första i Sverige och för Goop. Många debuter helt enkelt... Hästen var helt okej men motståndet var för bra. Är garanterat vassare nu och kan komma anständigt på det också. Catch Me Love är startsnabb och har ett bättre spår än tipsettan. Förstås en fördel. Trivs hos sin tränare. Blandar sig i. Enkel spetsvinst senast för Odessa Celeber. Kan bli tuffare nu. Försöker upprepa tillvägagångssättet.

DD-2

Rankning: 2–1–3–7–5–6–11–9–12–4–8–10.

Kommentar: Tio vinster på 17 lopp förra året för Lucifer Lane. Han slogs mot de bästa i kullen hela tiden och fick till slut utdelning i november när han tog hem Breeders’ Crownfinalen. Lite svårbedömd i årsdebuten och det gör att jag också vill ha med Vainqueur R.P. som knappast åker till Sverige för att årsdebutera om inte Frode Hamre tror att han har här att göra. Finns så klart enklare lopp på hemmaplan i så fall. Kan inte köra om ledningen på allvar inledningsvis.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 7–5–3.

DD-2: 2–1.

Vem tar spets?

DD-1: Fördel Odessa Celeber men både Catch My Love och Feed Your Head kan tänkas göra ett seriöst försök.

DD-2: Inte så osannolikt att kvicke Gilbert Bris är nöjd med att komma ner till plankan. Ser bra ut för Lucifer Lane då.

! Statistikvinnarna

DD-1: Fyra vinster på blott elva starter innebär att Odessa Celeber vinner mer än vart tredje försök hon gör. Klart bra.

DD-2: Framgångarna för Lucifer Lane är verkligen på en egen nivå när man jämför med de värsta konkurrenterna.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM