Trav

Första segern på 62 starter

TRAV

Lindqvists häst spräckte nollan

Äntligen Lönshults Danne fick sin seger.
Äntligen Lönshults Danne fick sin seger.

Den som väntar på något gott...

På tisdagen tog Anders Lindqvists Lönshults Danne första segern på 62 starter.

Triumfen kom i Belgien och var värd över en kvarts miljon kronor.

Svenskfödde exporten Lönshults Danne verkar ha hittat sitt livs form som tioåring. För en dryg vecka sedan tjänade han nästan en miljon kronor som tvåa i Prix de Paris. Nu spräckte han sin snudd på två år långa segernolla i Grand Prix d'Hiver på banan Kuurne i södra Belgien. Körande Johanna Lindqvist serverade en avvaktande löpning från 25 meters tillägg och Lönshults Danne tackade med en sylvass avslutning långt ut i banan.

– Det var verkligen välförtjänt. Hästen har gjort massor med bra lopp mot den franska eliten och ofta spurtat snabbast av alla utan att hinna fram. Idag var motståndet lite enklare och då gick det vägen trots att tempot inte var så hårt som han egentligen vill ha, berättar Anders Lindqvist som har stora planer för framtiden med hingsten som faller för åldersstrecket i Frankrike vid nyår.

– Närmast provar vi sprinterloppet Criterium de Vitesse, sedan hoppas jag på lite inbjudningar till storloppen i Norden så vi kan göra en turné. Oslo GP och Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen är intressanta uppgifter. Känns han lika fin nästa år så kanske vi åker till USA, klurar Lindqvist.

Segertiden blev 1.16,3/2 350 meter. Fyra i samma lopp slutade Robert Bergh och D.J.Seabrook som gick i ledningen, men stumnade över upploppet.

Dubbelt svenskt i sidoloppet

Bergh fick emellertid snabb revansch när han satte dit sin femåring Quirinal De Corday i Prix de la Société du Cheval Francais på tiden 1.18,7/2 875 meter. Segern belönades med över 150 000 kronor och Jörgen Westholms Quip de Beauvoisin tog andrapriset som fullbordade den svenska succén i Belgien.

Robin Johansson/KANAL75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!