Trav

Ägarens revansch efter tragedin

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Avelsstoet dog av cancertumör

Hästägaren Bosse Ericsson fick sin revansch under onsdagen.

Hans avelssto Dark Olive fick avlivas på grund av cancer i söndags.

Under V64-tävlingarna slog avkomman Benskins till och hedrade sin mamma.

Benskins med Björn Goop.
Benskins med Björn Goop.

Det var i söndags som hästägaren Bosse Ericsson fick ett telefonsamtal från stuteriet. Avelsstoet Dark Olive som hade blivit akut sjuk och veterinär som tillkallats konstaterade att hon hade fått en cancertumör.

– På söndag förmiddag var bölden stor som en knytnäve, då hade hästen svårt att andas. Senare på eftermiddagen var bölden stor som en fotboll och det rann blod ur munnen, näsan och ur slidan, berättade Bosse Ericsson.

Bölden blev så stor att hästen fick avlivas. Stoet var betäckt med hingsten Love You och fölet gick inte att rädda.

Men mitt i tragedin får Bosse Ericsson uppleva segerglädje då sonen till Dark Olive tog fjärde segern under onsdagens tävlingar på Solvalla.

Kusken Björn Goop körde hästen till en enkel vinst.

– Han var lika bra som senast. Det var lite lösare bana så jag körde lugnt från start, berättar Björn Goop efter vinsten.

Enligt honom är det här en riktigt fin häst.

– Han har varit lite sen och omogen. Han har mycket kvar att bevisa, men det finns kapacitet, säger han.

Dubbel till Örjan

Örjan Kihlström fick en fin inledning på kvällen då han slog till med en dubbel.

I V64-1 vann han med Roger Walmanns Superior Dust. Ekipaget fick en bra start och var snabba till ledningen. Väl i täten var de ohotade och det blev en enkel seger.

– Hon är trevlig och fin att köra. Det här är en väldigt mysig häst, säger Kihlström.

I V64-2 var det dags för Kihlström igen då han satt upp bakom hästen Marta Da Silva. Även här blev det ledningen tidigt och en säker vinst.

I V64-5 bjöd Bull Trap och Erik Adielsson på uppvisning. Adielsson och Bull Trapp gick första varvet i femte par utvändigt. De avancerade snabbt på bortre rakan och vann lätt.

– Jag är väldigt nöjd. Han har verkligen gjort det bra de senaste sex månaderna. Vi var i backen bägge två i Göteborg och vi har suttit fast två gånger. Nu känns han fräsch och fin, säger Adielsson.

Kvällen avslutades med att Kari Lähdekorpi fick visa upp ännu ett förvandlingsnummer i V64-6. Tränaren har haft hästen Einar Celeber i en månad, men redan nu visar hästen fin form och vann lätt på den fina tiden 1.13,7.

Omgången bjöd på en hel del favoriter och utdelningen för alla rätt blev 1 350 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra rätt vilket innebär jackpott och potten går vidare till nästa veckas omgång.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!