Han vann 12 milj med sina vänner

Publicerad:
Uppdaterad:
Tomas Karlsson som driver TK.S Spel i Norrköping.
Foto: PRIVAT
Tomas Karlsson som driver TK.S Spel i Norrköping.

TRAV

Den före detta speedwaystjärnan Tomas Karlsson och hans vänner vann 12,1 miljoner på V75.

Nu åker han på semester till Thailand i vinter.

– Det var inte självklart att jag skulle vara med på systemet. Det var ödet, säger han till Trav365.

I februari i år tog den före detta speedwayföraren Tomas Karlson över spelbutiken TK.S Spel i Norrköping. Efter att ha tävlat i landslaget med Tony Richardsson tvingades han lägga av i slutet av 1980-talet.

– Jag körde för Vargarna i många år och började som knatte och slutade som landslagsåkare, där jag bland annat körde ihop med Tony Richardsson. Det gjorde jag ända till 1989, då jag kraschade och skadade mig så svårt under en tävling i Polen att jag tvingades ge upp karriären i förtid, berättar han för Folkbladet.

Flyt på V75

I stället började han jobba i en spelbutik och i februari fick han sin egen butik i Norrköping.

Sedan dess har butiken förvandlats till en riktig turbutik. I snitt har de tagit två V75:or i månaden. Förra onsdagen smällde det till rejält. Vid onsdagens superjackpott var TK.S Spel i Norrköping en av butikerna som prickade in sju rätt och vann 12 167 683 kr.

Det var ett andelssystem, fördelat på 22 andelar och Tomas hade en del.

– Det är vänner och kunder som är med och spelar varje vecka. Vi fick 553 000 kronor var. En kille som heter Thomas Augander var en av dem som var med och gjorde systemet och det är även han som gör systemet den här lördagen, berättar han.

Vad han ska göra för vinsten är inte riktigt klart, men det bli i alla fall en resa till Thailand i februari.

– Men det var inte självklart att jag skulle vara med. Jag brukar inte alltid vara med på det här större systemet. Men nu när det var superjackpott var jag med. Det var en känsla jag hade, det var ödet, säger han.

– Jag hade en vän som stod och velade om han skulle vara med. Han var inte med på systemet, så nu är han lite småbitter, säger han.

Vann igen

Men de kunder som inte var med fick sin revansch i lördags då man prickade in alla rätt på ett andelssystem. Det slutade med 162 000 kronor.

– Vi hade två bolag. Ett för 150 kronor på 20 andelar och ett för 500 kronor på tio andelar. Det märks i butiken att det går bra, det blir lite intresse, säger han.

Hur ska man göra för att vinna miljonerna?

– Man ska ha en jäkla tur och så ska man vara påläst. Jag tror att det är bra att åka runt på banorna och ha koll på hästarnas form.

Varför vann ni?

– De här killarna är pålästa och vi hade en jäkla tur. Vi har haft 15 stycken V75:or sedan jag tog över butiken, säger han.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!