Publikens nya kelgris

TRAV

Charmar precis som pappa Scarlet Knight

Han är Stefan Melanders nya stjärnhäst – och publikens nya kelgris.

Här är hästen som charma publiken precis som sin pappa, Scarlet Knight.

– Iceland är den som är mest lik pappa av dem alla, säger Stefan Melander.

Scarlet Knight blev historisk när han tillsammans med sin tränare och kusk Stefan Melander vann ett av världens största unghästlopp Hambletonian.

Efter den framgångsrika karriären har Scarlet Knight börjat med avel. En av hans mest framgångsrika avkommor så här långt är Iceland. En häst som Stefan Melander själv äger och tränar.

I lördags vann Iceland ännu ett V75-lopp och tog samtidigt klivet in i gulddivisionen.

Hälsar på publiken

Och precis som sin pappa älskar Iceland att hälsa på publiken efter loppet.

– Den avkomman kan inte Scarlet förneka precis. Det är väl den som är mest lika honom av dem alla. Alla har i och för sig ett fint temperament, säger Stefan Melander.

Är målet Jubileumspokalen?

– Jag ska starta honom i Rättvik den 27, eller i alla fall den helgen. Är han okej där så blir det Jubileumspokalen. Jag tror inte att det är så många som springer ifrån honom även om det finns många fina femåringar.

Hur tror du han klarar klivet in i eliten?

– Jag tror att han klarar det bra. Han har den egenskapen att han är startsnabb och det är väldigt viktigt i den högsta eliten. Kan man inte hänga med från början får man alldeles för hårda lopp. Men visst, det är ett stort steg.

Blir det Frankrike i vinter?

– Det blev inte så bra när vi åkte iväg sist, men loppet vart korkat kört för hans del. Vi får se hur det går här först innan vi planerar något.