Trav

Kan Wallander lösa V75-fallet?

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

30 minuter tog det – sedan var skådespelaren Krister Henriksson travfrälst.

Nu hoppas han kunna lösa V75-gåtan på lördag – och vinna 65 miljoner kronor.

– Vi har kollat på gamla lopp som hästarna gjort och trav verkar vara väldigt roligt, säger Henriksson till Trav365.

Krister Henriksson, 62, är mest känd från de mycket populära Wallander fimerna. Henriksson spelar Kurt Wallander som är kriminalkommissarie i Ystad och som löser olika mordfall. Han har även haft stora roller i andra tv- och filmsammanhang så som Livvakterna och Rederiet och han har tilldelats två Guldbaggar. Henriksson ses som en av landets skickligaste skådespelare och deläger bland annat Vasateatern i Stockholm tillsammans med teater och nöjesproducenten Agneta Willman.

”Alltid gillat hästar”

Henriksson är, i sin roll som Wallander, expert på att lösa mordfall. Nu återstår det att se om han är lika bra på att lösa veckans V75:a.

– Jag har spelat trav periodvis. Jag har alltid gillat hästar och när jag nu kollat inför lördagens lopp så såg det väldigt roligt ut. Jag blev travfrälst på en halvtimme, säger Henriksson och fortsätter:

– En som sitter i biljettkassan på Vasateatern äger två stycken hästar så hon är min så kallade expert. Vi har suttit här och kollat in gamla lopp som hästarna sprungit och det var väldigt roligt.

Spiken solklar

Veckans V75-omgång kryddas med jackpott och en ensam vinnare plockar hem 65 miljoner kronor. Och Krister Henriksson har klart för sig vilken bästa spiken i jakten på miljonerna är.

– Det är Persos Seaman (V75-4), den känns rätt solklar, säger Henriksson och tillägger:

– Nu när jag har blivit travfrälst så har jag klart för mig vad jag ska göra på lördag eftermiddag, då blir det trav, säger Krister Henriksson till Trav365.

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!