V75-skrällen: ”Vägrar spricka på henne...”

Micke Nybrink analyserar Uppesittarkvällens V75:a • Systemförslaget • Helgens tips

Foto: ALN
Micke Nybrink garderar favoriten Southwind Feji med bland andra Fudge Ås (bilden).
TRAV

Axevalla är först ut i V75-yran, även kallad Winter Burst.

På julafton väntar ett kortare depåstopp i Paris.

Då tröstar vi oss med Readly Express och Twister Bi i Prix d’Amerique-kval.

Sen är det bara sju V75-etapper kvar.

Ska bli häftigt att se Readly Express på Vincennes igen. Ni minns säkert att han vann Europaderbyt just där, efter en resa som hade tagit livet av vilken annan häst som helst. En Readly i toppform blir något för Bold Eagle och Propulsion att bita i om en dryg månad, särskilt om han får assistans av Björn Goop som gjort Vincennes till sin hemmaplan.

Och Twister Bi, detta monster – det låter som de franska tränarna är livrädda för Jerry Riordans regerande världsmästare.

Fast det är klart att Bold Eagle ändå är Bold Eagle. Att han stumnade senast var givet, formen ska vässas med ytterligare två lopp före Prix d’Amerique. Han har en toppfart som de andra stackarna inte ens vågar drömma om.

Hoppas han inte får en sån där drömresa igen: three, two, one, ignition...

Henne vägrar jag spricka på

V75-1: Southwind Feiji är förstås svårslagen. Hon har vunnit flest lopp i Sverige i år med sina tolv vinster på 14 starter och läget är perfekt. Men jag vill inte ändå ställa mig i samma kö som nio av tio V75-spelare och väljer därför att plocka med två till. Talapoin är inte bara en apa, det är också en  bra häst som glänst från ledningen i två vinster. Carl Johan Jepson är dessutom en strålande kusk.

Fudge Ås har snart suttit fast hela året, senast var inget undantag. Tänk om det klaffar. Henne vägrar jag spricka på.

V75-2: Svårt, gardera vildsint. Glöm inte Bear Amarante som höll på att springa över motståndet senast och Fontaine Brodde som var minst lika bra som favoriten Elway Am senast.

V75-3: Coktail Fortuna har övertygat stort för Robert Bergh. Näst senast var han kusligt bra, just på Axevalla, och senast hade han otur i sista svängen men flög fram in mot mål som tvåa. Det kan vara spets och slut, annars vad som helst och slut.

V75-4: Bra hästar och mina sex streck ska räcka. Roligaste budet är Global Thunder som var förbannat bra senast, han bara blåste till sista 500. Anders Eriksson som kör är en bra, ung kusk.

Litar fullt på plan B

V75-5: 1 640 auto och bara ston och från början var jag helt inne på att Baja Rosa Akema skulle få ta över ledningen och sedan var det över. Nu säger Flemming Jensen att han kör i spets med Miss Montechristo och då får Stefan Söderkvist gå över till plan B.

Hur den ser ut vet jag inte, det är inte jag som kör. Men hur svårt kan det vara när man har bästa hästen? Hon har många vapen. Spik.

V75-6: Antonio Trot är troligen starkaste hästen på Axevalla den här lördagskvällen. Nu är det bara tre varv och då vill jag gardera. Om loppet vore 6 140 meter hade jag spikat.

V75-7: Obehaglig avslutning där jag anar att mycket kan hända sista biten. Gillar Persos Smokie, inställningen han visade senast ser man inte så ofta. Snacka om att bita ihop och kämpa i floder av mjölksyra. Dokonjo låter det
extremt bra på från stallet. Highspirit i ny regi (Jensen) gör att alla klockor ringer. God Jul.

ARTIKELN HANDLAR OM