Ny jätteflopp – Very Kronos är också borta

Jättefavoriterna faller tungt på Jägersro

Very Kronos galopperade bort sig direkt från start
Very Kronos galopperade bort sig direkt från start

Först försvann Villiam.

Sedan också Very Kronos.

De stora favoriterna i Svenskt Travderby faller tungt på Jägersro.

– Jag är otroligt bedrövad, säger Erik Adielsson.

Under onsdagskvällen avgörs uttagningsloppen till det klassiska och anrika storloppet Svenskt Travderby på Jägersro i Malmö – och Jägersro är den här tävlingskvällen skådeplatsen där de stora, stora favoriterna faller tungt.

Först försvann Timo Nurmos, tillika fjolårets vinnare av Svenskt Trav-Kriterium, Villiam.

Och sedan också Svante Båths Very Kronos.

De två största förhandsfavoriterna i årets upplaga av Svenskt Travderby är därmed borta.

– Jag är otroligt bedrövad, det är ett tungt ord, men det är så det känns. Han var lite mer stressad och känslig i munnen i dag, men jag är ändå förvånad, för jag trodde nog det skulle gå. Man skulle gärna vilja sätta sig ner med hästen och prata med honom, men det är ju svårt. Han är inte enkel alltså, sa kusken Erik Adielsson efter loppet i TV12:s segerintervju.

”Jag är jätteglad”

Very Kronos gjorde precis som Villiam, det vill säga galopperade bort sig direkt från start. Med Very Kronos borta ur loppet så gick segern istället till Björn Goop som med egentränare Chianti, för övrigt ägd av hockeyprofilen Magnus Nygren, ledde loppet från start till mål.

– Jag är jätteglad, det är vår egna uppfödning det här. Jag har tagit det lugnt med honom, men i dag tyckte jag det var läge att köra lite och när Very Kronos gjorde bort sig så ville jag köra i spets, sa Björn Goop efter segern.

Finalen i Svenskt Travderby körs första söndagen i september på Jägersro och förutom evig ära, berömmelse och en plats i historieböckerna så väntar två miljoner kronor vinnaren, fyra miljoner kronor om hästen är med i Premiechansen

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!