”Känns som man varit rätt ute på slutet”

Förre SHL-profilen skrev fel – drog in 2,3 miljoner på V75 • Tipsen inför lördagens V75-omgång

avDaniel Söderbäck

Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Enterfeldt.

Han skrev fel och drog in 2,3 miljoner kronor på V75.

På lördag jagar den före detta SHL-profilen Sebastian Enterfeldt nya vinster – på plats på Bollnäs-travet.

– Det känns som man varit rätt ute på slutet, säger 30-åringen.

Efter 257 SHL-matcher och 97 poäng i Luleå och Brynäs tvingades Sebastian Enterfeldt avsluta hockeykarriären i januari 2017.

Sedan dess jobbar han som förvaltare i Gävle – och gör succé som travtippare åt lag Brynäs på ATG Tillsammans.

14 april i år prickade han in sju rätt på V75 och drog in över 2,3 miljoner kronor, då hans system lämnades in fem gånger.

”Bästa misstag jag gjort”

Och allt skedde av ett misstag. I V75-1 skulle han strecka favoriten 2 Harran Boko, men valde i stället 1 Fritjof, som vann loppet.

– Jag tryckte i fel helt enkelt. Men, jag tänkte att jag kan lika gärna chansa med den i stället för den stora favoriten. Och det gick ju hem med mycket tur, men det måste man ha för att vinna stort. Jag måste nog säga att det är det bästa misstag jag gjort i mitt liv, har han tidigare sagt till Trav365.

”Vad som helst kan hända”

På lördag gästar V75-cirkusen Bollnäs och 30-åriga Sebastian Enterfeldt tar resan de åtta milen norrut från Gävle för att följa tävlingarna på plats.

– Formmässigt har man stått och stampat lite de senaste veckorna i tipsen. Det har känts bra och man har varit rätt ute men till slut har man valt fel spikar. Men jag har en bra känsla.

Han tycker lördagens omgång ser öppen ut och har svårt att ranka hästarna i flera av de öppna loppen.

– Blir det bra väder så kommer spetschansen fortsatt vara väldigt viktig då det kommer gå fort. Regnar det blir det en stor skillnad. Det är en lurig omgång, men det är roligt, vad som helst kan hända, säger han och tipsar om en tänkbar spik.

– Jag är lite inne på 6 Västerbo Grosbois (V75-6). Han har sett fin ut och möter lite tunnare motstånd nu, men jag vet inte om jag spikar.

”Känns lite småkul”

Vad har du för drag?

– 5 Esprit Sisu (V75-1) med Örjan Kihlström känns spännande. Har väl inte varit helt stabil i de senaste loppen, men den skulle vara trevlig att få in.

– Sedan tycker jag det är öppet i Guld (V75-3), men det känns lite småkul med 4 Spitcam Jubb på hemmaplan till fem procent, och så mycket mer kommer det nog inte blir där.

ARTIKELN HANDLAR OM