”Bättre än någonsin – han krossar allt”

Michael Carlsson synar V75-omgången på Rättvik • Systemförslaget

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Volocity de Vie spikas i V75-avslutningen.
TRAV

Senast såg han bättre ut än någonsin och vann okörd.

Tränare Nurmos tror att det bär hela vägen till Guld.

Volocity de Vie krossar allt.

Det var tapperhetsmedalj till en av spikarna i lördags, Västerbo Pokerface, som tuggade i dödens hela vägen och knäckte ledaren men fick ge sig kort före mål av en perfekt smygkörd häst.

Kan det bli så igen med veckans spik, Volocity de Vie i V75-avslutningen? Jag hoppas verkligen inte det. Den som svarar när den urstarke tanksen kommer farande lär inte komma till mål och Kontio lär knappast vila på hanen.

Senast såg Volocity de Vie fantastiskt fin ut i travet, bättre än någonsin, och han vann okörd från ledningen i ett långlopp i Halmstad. Tränare Nurmos hade tidigt tankar på att vara med i Harper Hanovers lopp men fräschören har spökat i omgångar då hästens ben är ömtåliga.

Men nu verkar hästen mycket fräschare än tidigare och jag ser ingen som ska kunna rubba Volocity de Vie i det här loppet och spikar utan att tveka. Jag tror att Jorma kör till tidigt och tycker inte att någon av de som står på start har häst nog att vilja/kunna svara och bli sönderpressade.

Då blir det också riktigt svettigt för On Track Piraten att hämta in 20 meter...

Eventuellt barfota runt om

Erik Sting led av vätskebrist i högsommarvärmen senast (vem gör inte det?) och gav upp oväntat lätt. Han var rent magnifik vid segern på 1.09,9 gången innan åkandes med krafter kvar. Har nu fått pusta litegrann och tränat på och känns hur fin som helst i jobben igen. Kommer han bara till från spår åtta är det bra chans att han återupptar segrandet.

Jag dubblar dock systemet med M.T.Joinville som har visat toppform, var strålande efter galopp senast och som nu eventuellt ska tävla barfota runt om.

Jag pratade med Reijo Liljendahl i går, som för övrigt befinner sig i USA i samband med helgens Hambletonian, men Reijo hade kört ett jobb med Exclamation Mark innan han åkte och var helnöjd. Hästen har gjort två ruggigt vassa prestationer efter ett uppehåll och gått strålande slutrundor först vid tredjeplatsen och senast vid segern.

Det är sällan jag har hört Reijo Liljendahl strö sådana superlativer om en häst och vara så uppåt inför ett V75-lopp. Exclamation Mark är startsnabb, läget är perfekt och hästen är obesegrad i spets efter tre försök.

”Jag säger inte att han är stenklar, men det är vettig chans”, sa Reijo.

Jag var mycket nära att spika, men det finns flera startraketer med och skulle det bli vrålkörning en längre bit kommer bakspårshästarna in i matchen och då vill jag inte spricka på Aventador S.L. som bara blåste förbi fältet senast och var överlägsen.

Inte säker trots sex streck

Är det så enkelt att Canari Match får spets och bara vinner igen? Ja, Daniel Redéns hästar vinner ju alla större lopp just nu...och jag måste därför bara ha med stallkamraten Caid Grif som har varit klart förbättrad och vann efter tung resa senast.

Och så blev det ytterligare två streck på hedershästarna Queer Fish och Charrua Forlan, där den sistnämnde har hållit en kanonform länge nu.

Kallblodsloppet ser lurigt ut och jag känner mig inte helt säker på de sex strecken jag har råd med på systemet. Vad jag däremot vet är att Torbjörn Jansson är den kanske vassaste kusken på kallblod, och han har tidigare skrällt på V75 tillsammans med Finnskogs Fokus. Så när hästen nu står perfekt inne i loppet är strecket givet från det fina läget.

Man at Work var kusligt bra senast och det kan inte bli mer fel under vägen än vad det blev från spår åtta över kort distans.

Nästan hela loppet i tredje- och fjärdespår och ändå vann han plättlätt. Han kan mycket väl bara blåsa runt det här trots spår tolv över korta häcken igen.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 8–10 (12–9)

V75-2: 2–11 (3–5)

V75-3: 4–10–7–6 (1–5)

V75-4: 7–6–3–2–1–4 (14–5)

V75-5: 12–3–2 (11–5)

V75-6: 1–9–4–12–10–3–5–7 (6–8)

V75-7: 6 Volocity de Vie (15–10)

2 304 rader/1 152 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips