Orädd och korkad – på jakt efter miljoner

Micke Nybrink synar V75-omgången: ”Strider mot allt jag står för”

Micke Nybrink spikar emot Readly Express och väljer Heavy Sound i stället.

Möjligen är den där Readly ­Express alldeles för bra.

Men är det så V75 ska spelas?

På stora favoriter med sju ­frågetecken bakom?

Inte fasen – det strider mot allt jag står för.

Visst känns det bra med V75 på sommaren? När travet flyttar ut i satelliterna och vi får besöka Öster­sund, Boden, Kalmar och Årjäng är det en helt annan grej.

V75 betyder så mycket för de mindre banorna och man känner att alla anstränger sig. Tror aldrig jag hört någon gnälla de här dagarna. Det skulle vara jag då, när jag spricker på sju hästar (av nio) i V75-2. Har också bestämt mig för att definitivt lämna den smala vägen.

Från och med i dag är jag travtipparnas Walther White (Breaking Bad) och den som vill ha oantastliga (lagliga) drag får vända sig någon annanstans.

Nej, jag har inte drabbats av en obotlig sjukdom som White (Bryan Cranston) i världens bästa tv-serie utan försöker bara hitta tillbaka till mina rötter som orädd, småkorkad spelare som tämligen utsiktslöst jagar miljonerna.

Inte helt idiotiskt

V75-1: Global Unlimited är en kanon. Det står jag fast vid och han har varit lika bra som vanligt i de två senaste starterna.

Senast hade han oflyt med en störning i sista kurvan och brakade in som fyra sista biten. Att ­spika är inte helt idiotiskt. Men jag vill också lyfta fram Mr Golden Quick. Han ser möjligen ut som en kamel men insatserna på slutet är fenomenala. Skor nu, visst, men det ­hade han i Finland näst senast och det är ingen big deal. 

V75-2: Problemet för Nobel Amok är om Olle Alsén väljer att köra i spets med M.T.Insider.

Och varför inte? Olle är ingen fegis. Då tror jag faktiskt att det är kört för favoriten. Dödens känns inte som den perfekta lösningen och då har vi också ett nytt lopp.

Skrällarna i det läget heter ­Höwings Star och Serious Try.

Satt fast med massor

V75-3: Kan det klara sig med fyra streck i kallblodsloppet? Hoppas. Vad ni än gör, ta inte bort Bro Viking som är i sitt livs form. Senast satt han fast med massor sparat i ett V86-lopp som vanns av Storm Odd.

V75-4: När jag såg startlistan trodde jag att hon skulle bli klar favorit.

Nu ser jag att Eva I.H. inte är mer än fjärdehandare och 13-procentare. Ingen spel­skandal men något vi ska profitera på.

Hon platsar i en högre liga än de här. Hur hög? Kolla semifinalen i Breeders’ Crown i höstas, Solvalla den 29 oktober, och bedöm själv.

Spurten senast var grym. Spik.

Nobbar Readly Express

V75-5: Chapuy följer bilen, har kanonform och satt fast bakom kanonen Zacks’ Zoomer senast. Distansen är kort och Åke Lindblom behöver ingen karta och kompass. Han kör.

Victory Topline är en hårding i storlek XL som jagar. Han ska tävla utan skor runt om. Kontio ser ett rött skynke vid mål. Det kan gå.

V75-6: Readly Express vann Prix d’Amerique och... jag fattar, han är grym. Det är inte det.

Men lång vila, asmycket avel, knappast toppform, bakspår, liten bana (1 000 meter). Han är mer som kulstötare och i dag ska vi kasta spjut. Är ni med?

Jag spikar Heavy Sound. Formen är kuslig, Haugstad kan backa ner i kön och slå ur underläge. Låt dem slåss. 700 kvar smäller det.

V75-7: Kan Volnik du Kras göra det igen? Kanske, men som stor favorit? Nja, jag synar och varnar för Porthos Race, bland andra.

Helgens tips

1. 8 Heavy Sound (Östersund, V75-6)

Knallbra på slutet. Blir livsfarlig i spurten.

2. 12 Eva I.H. (Östersund, V75-4)

Solklart bästa hästen. Borde vinna lätt.

3. 7 Höwings Star (Östersund, V75-2)

Speedig rackare i kanonform. Storskrällen?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10, 11, 4, 6, 1 (3–7)

V75-2: 1, 3, 7, 2, 9, 5, 8 (6–4)

V75-3: 12, 10, 7, 6 (5–4)

V75-4: 12 Eva I.H. (9–3)

V75-5: 1, 10 (6–2)

V75-6: 8 Heavy Sound (10–3)

V75-7: 8, 9, 10, 6, 7, 5, 3, 4 (1–11)

2 240 rader/1 120 kronor

Följ ämnen i artikeln