Timoteijs nya hobby: Trav

TRAV

De är musik-Sveriges hetaste tjejer och har i sommar gjort 38 spelningar.

På lördag avslutar Timoteij sommarturnén på Jägersros travbana.

– Vi har blivit travintresserade, det är riktigt roligt, säger Cecilia Kallin till Trav365.

Timoteij slog igenom 2010 då de med låten ”Kom” tjusade den svenska publiken och slutade femma i Melodifestivalen. Gruppen består av Elina Thorsell, Bodil Bergström, Johanna Pettersson och Cecilia Kallin som alla gick i samma musikklass i Skara.

”En jättebra sommar

Timoteij har under sommaren varit runt i hela Sverige och spelat. Hela 38 spelningar har de hunnit med och på lördag avslutas sommarturnén på Jägersros travbana i Malmö. Jägersro bjuder på supertrav i dagarna tre, och popgruppen ska framföra minst fem låtar i pausen mellan V4 och V75. Tjejerna har varit på flera olika travbanor, och besökte bland annat sin hemmabana Axevalla tidigare i sommar.

– Det har varit en jättebra sommar, verkligen superrolig. Det har varit massor av folk på våra spelningar och vi har kommit in i det mer och mer. Det har varit massor av jobb, men under sommaren vill man jobba så mycket som möjligt. Det här är lite av ett säsongsjobb, och vi jobbar mycket under sommaren och jul då andra är lediga. Men vi ska ha lite semester i oktober, säger Cecilia Kallin i gruppen.

Hur ska det bli att avsluta den hektiska sommaren på Jägersro?

– Väldigt roligt. Vi har varit på några travbanor och vår manager Kristian Wejshag har väckt ett travintresse hos oss. Han är själv väldigt intresserad och har flera hästar. Vi har varit på trav och käkat och testat att spela. Vi har börjat tycka att det är riktigt roligt, även om vi inte kan så mycket. Det blir nog mycket folk på lördag.

Vad är det som fascinerar med trav?

– Jag kan för lite om hästar, men det som jag tycker är roligt som nybörjare är att det är en väldigt intensiv och händelserik sport. Det går över väldigt fort, och sen är det roligt att gå ihop och spela. Det brukar vi göra och det är jätteroligt. Vi spelar inte så ofta, men när vi är på trav brukar vi testa. Vi har aldrig vunnit, men Kristian brukar vinna.

Finns det några likheter mellan travsporten och musikbranschen?

– Det är fullt fokus hela tiden, det är intensivt. Annars är det ganska olika, säger Cecilia Kallin till Trav365.