Extraträningen inför V75 - ska ge hemmaseger

TRAV

Hemmatränaren Oskar Svanberg har laddat extra inför V75-omgången på Mantorp i dag.

Med Leonas Kaiser i V75-4 har Svanberg tränat bilprovstarter i veckan.

– Det helstängda huvudlaget gav positiv effekt och det kommer han att få gå med i V75, säger han.

I dag är det V75 på Mantorps travbana utanför Linköping. Det är även jackpott med extra miljoner att spela om och en ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor.

”Tränat starkt”

En som har laddat extra till dagens omgång är hemmaproffset Oskar Svanberg. Oskar startar två hästar inom V75-spelet, men låter extra intresserad med en av dem – Leonas Kaiser.

Hästen vann årsdebuten senast, i mersmakande stil.

– Han hade tränat starkt inför årsdebuten men var ändå lite bättre än jag hade trott. Hästen fick ett tufft lopp och avgjorde enkelt med krafter kvar. Normalt sett går han bara framåt med loppet i kroppen eftersom han inte hade startat på sju månader innan, säger Oskar Svanberg till ATG:s Nyhetsbrev.

”Blir första gången i lopp...”

För att få Leonas Kaiser ännu bättre förberedd till i dag har Svanberg testat sin häst i flera bilprovstarter i veckan.

– Han var med i bilprovstarterna och har aldrig varit så bra bakom bilen någon gång tidigare. Jag testade honom från start och han öppnade med 1.10 de första 300 metrarna.

Det blir även en ändring i huvudlaget till dagens uppgift.

– Det helstängda huvudlaget gav positiv effekt och det kommer han att få gå med i V75. Det blir första gången i lopp, säger tränaren i ATG:s Nyhetsbrev.

Det har även snackats om en annan sulky, en så kallad jänkarvagn, på Leonas Kaiser. Men tränaren är tveksam. Hästen hade den på sig i bilprovstarterna, men kändes varken bättre- eller sämre med den på.