Så fick Roger en ny favoritkusk

Vann 34 000 – spikade Åke Lindblom i tre lopp

I slutet på 80-talet så hjälpte färgklicken Åke Lindblom en glad spelare att vinna pengar.

Roger Stolpe vann 34.000 kronor med Lindbloms hjälp.

– Jag inledde min V5:a med att spika honom i de tre första loppen, berättar Roger.

Åke Lindblom hade ett par riktigt bra segerchanser den här dagen på Sundbyholm och en av de som fick vara med och dela på V5-potten, Roger Stolpe, var så tufft att han inledde sitt system med tre gånger Lindblom spik på lappen.

– Jag kände för alla hans uppsittningar i de inledande loppen och tyckte att de kunde vara ett bra alternativ som spikar. Till slut så bestämde jag mig för att singla alla tre, säger Roger.

Och Örebroproffset infriade verkligen förväntningarna. Åke Lindblom vann alla de tre första V5-loppen.

– Med sina skickliga körhänder och en del flyt så hade han satt dit alla mina singelstreck först över mållinjen och värdet då var väl uppe i dryga trehundringen, säger Roger.

Därefter var desto fler streck kvar på Rogers system.

– Jag hade helgarderat de avslutande loppen på mitt system och satt ju då med en ”klar” V5:a i hand, säger han.

Hämta ut

Efter en skräll i den fjärde avdelningen så avslutades sedan V5:an med Kjell Wallins fina Lanson, vilket blev ett fint tillskott i plånboken.

– Min V5:a satt och jag kunde gå till luckan och hämta ut 34.000 kronor, vilket var början på en väldigt rolig kväll, berättar han.

Inte haft tillfälle att tacka

Mannen med guldtanden, Åke Lindblom, har dock Roger personligen inte fått tillfälle att tacka.

– Nej, men jag får hoppas att han läser det här. Jag känner i varje fall alltid lite extra för Åke när hans hästar startar och särskilt då när de tävlar på V75 eller på Solvalla.

Roger har själv varit delägare i en travare, Zelinda Z, som vann i 13 av karriärens 85 starter, och som totalt sprang in 196.000 kronor.

Vinstpengarna från kvällen på Sundbyholm har till stor del gått tillbaka till travsporten.

– Vid vinsttillfället bedrev vi uppfödning på Zelinda Z, i tyvärr mindre lyckad omfattning, men vi hade i alla fall mycket roligt och man blev många erfarenheter rikare på det. När allt kommer omkring så är det ju inte bara pengar som gäller här i livet, avslutar Roger.

Mattias Spante, Minimedia

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!