”Jag har tappat lusten för trav”

TRAV

Sandra, 20, ville lugna ner hästen – blev avstängd

Sandra Amsköld skrittade av sin häst utanför banan innan hon skulle lämna dopingprov.

Nu har hon avstängd i väntan på utredningen.

– Jag var tillbaka efter någon minut, men fick inte lämna något prov, säger hon.

Amatören Sandra Amsköld, 20, vid Umåker skulle köra ett provlopp med Little Victory nu i höst då hon blev beordrad att lämna ett dopingprov.

– Det var flera månader sedan vi körde ett provlopp med henne. Hon stegrade och jag hade fullt upp med att hålla ordning på henne, Måldomaren kom ut och skrek att hästen skulle ta dopingprov efter loppet, säger hon.

Men efter att loppet hade gått kände Sandra Amsköld att hästen måste lugnas ner.

– Jag körde iväg till mina föräldrar och det stod funktionärer där. De sa inget om att jag inte fick lämna banan. Jag visste inte att jag inte fick lämna banan, säger hon.

Hon hann skritta iväg en bit från banan då hennes pappa kom efter.

– Han berättade att jag inte fick lämna banan. Jag sprang tillbaka med hästen och var där på någon minut. Men jag fick inte lämna något dopingprov, berättar hon.

Nu är Sandra Amsköld avstängt tillsvidare och Svenska Travsportens Centralförbund ska utreda händelsen.

– Jag har haft min körlicens i ett år. Men jag känner att jag tappar lusten. Det känns väldigt tungt. Man dopar ju inte direkt en häst inför ett provlopp, säger Sandra Amsköld.

Lennart Granbeck på STC berättar att det handlar om ett missförstånd.

– I början såg vi väldigt allvarligt på det, men sedan har det kommit fram att det handlar om ett missförstånd. Hon är avstängd så länge och jag ska lämna över ärendet till vår jurist som ska titta på det, säger han.