Taktiken: Spela på fina namn

TRAV

Så vann Stina 29 761 kronor

Foto: Tur eller skicklighet? Stina Sjöbom vann 29 761 kronor genom att enbart spela på hästar hon tyckte hade vackra namn. I efterhand var det en lyckad taktik då hon för första gången besökte en travbana.

Stina hade aldrig varit på en travbana när hon besökte Färjestadstravet.

Hon knåpade ihop en enkelrad och valde ut de hästarna som hade de "vackraste" namnen – vilket var en lyckat taktik.

– Efter att ha fått ut mina pengar minns jag nästan ingenting, säger den lyckliga vinnaren Stina Sjöbom.

Hon kunde väl knappast tro att första besöket på Färjestadstravet skulle sluta så lyckligt. Efter de fem V5-loppen fanns det ingen vinnare med alla rätt, vilket gjorde att det blev utdelning för dem som lyckats pricka in fyra av dem fem avdelningarna.

Stina var en av dem.

Hon hade tagit ut en enkelrad och kryssat i den gånger tio, vilket innebar att hon hade tio stycken "fyror" att hämta ut.

En vinst som var lite större än vad hon kunde hoppats på.

– Min sambo sade att jag skulle gå och kolla för han trodde att jag vunnit. Jag blev förvånad när kassörskan meddelade att hon inte kunde betala ut så mycket pengar direkt, eftersom jag hoppades på några hundra kronor, så jag frågade henne hur mycket det blev. När hon svarade 29 761 kronor blev jag alldeles chockad, säger Stina Sjöbom.

"Jag kan ju ingenting"

Pengarna kommer väl till pass då Stina just nu är mammaledig och även om hon inte bestämt något särskilt att göra för vinsten, så finns det alltid hål att stoppa pengarna i. Dottern i familjen, nio månader gammal, har i varje fall fått en ny bilbarnstol.

Något mer travbesök blir det säkerligen.

– Jag får väl försöka locka med tjejgänget någongång framöver. Man känner ju lite spelsug nu när det gick så bra. Fast jag kan ju ingenting! Men den här gången gick det ju bra ändå, avslutar Stina med ett skratt.

Mattias Spante, Minimedia