”Något måste vara fel i datasystemet”

TRAV

Solvallaproffset Timo Nurmos har fått nog.

Anledningen: Han anser sig få dåliga spår med sina hästar.

– Det måste något vara fel i datasystemet. Våra hästar får hela tiden dåliga spår överlag, skriver tränaren på sin hemsida.

I kväll är det jackpott på Solvalla med tio miljoner kronor till en ensam vinnare. Sporten håller också fin klass överlag på huvudstadsbanan. Men det är inte bara glada miner inför tävlingarna. En av banans största tränare, Timo Nurmos, har laddat rejält inför kvällen och startar tio av stallets hästar.

Spåren för Nurmos hästar: 12 - 7 - 8 - 1 - 7 - 4 - 6 - 11 - 4 - 1.

Tröttnat

Nu har tränaren tröttnat på att stallets hästar får dåliga spår hela tiden.

– Vi har tio till start på Solvalla och endast två av dem har bra spår. Som jag sa tidigare så måste något vara fel i datasystemet. Våra hästar får hela tiden dåliga spår överlag och så har det varit hela året. Även i V75, så fort vi anmäler dit så får vi antingen spår sju, åtta, elva eller tolv. Det är bara att läsa programraderna så ser man det, skriver Timo Nurmos på sin hemsida, timonurmos.com.

”Vad hjälper det?”

Utanför V64-spelet startar Staro Allentown. En häst som är förföljd av dåliga lägen. Nu har Timo Nurmos gett upp på förhand angående hästens chanser i kväll.

– Det är konstigt att han hela tiden får så dåliga spår. Något måste vara fel i datan och det är synd om hästen att han alltid får börja från så här dåliga lägen. Han är i alla fall bra i ordning men vad hjälper det, skriver tränaren uppgivet och frustrerat på hemsidan.

”Går inte att manipulera”

På ST (Svensk Travsport) tar man stortränarens kritik med ro. Sportchefen Per Wetterholm menar att systemet som används vid lottningen fungerar utmärkt.

– Jag litar fullständigt på våra datatekniker som säger att det här systemet vi använder fungerar utan några problem. Jag är ingen datatekniker, så jag kan inte förklara hur det går till, men det går inte att manipulera systemet. Inga människor kan påverka det, säger han och fortsätter:

– Sen kan man tycka att det är förjävligt att man får samma dåliga spår tre gånger på rad, men det jämnar ut sig med tiden. Vi har gjort tester som visar på detta, säger Per Wetterholm.

Här nedan kommenterar Timo Nurmos sina chanser på Solvalla – häst för häst.