SUPERSUCCÈN

Foto: Sören Åkebys Across The Bridge vinner på V75. bara minuter senare tar han sitt Sundsvall till Allvenskan i fotboll. Snacka om succédag.
TRAV

Först vann Sören Åkebys häst, Across The Bridge, på V75.

En kort stund senare tog han sitt Sundsvall tillbaka till Allsvenskan i fotboll.

Lördagen den 22:a oktober kommer tränaren sent att glömma.

– Nu ska vi fira hela natten, sa Sören Åkeby i TV4.

Det var upplagt för ett minst sagt pirrig dag för Sundsvalls tränare Sören Åkeby. Han hade sin häst, Across The Bridge, till start på V75 och Sundsvall slogs för en plats i Allsvenskan i fotboll.

Häftig duell

Och allt skulle gå Åkebys väg. I V75-2 vann Robert Bergh med Aross The Bridge efter en häftig upploppsduell mot favoriten och snackhästen Arby's Amalia. Det var så hårt i mål att domarna fick använda sig av ett uppförstorat målfoto för att kunna se vem som tog hem loppet.

– Jag hade torskfrossa. Jag hade klivit av och skulle värma nästa häst, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Åkeby: ”Ofattbara känslor”

En kort stund senare, och med hjälp av Hammarby, stod det klart att Sundsvall var tillbaka i Allsvenskan. Åkebys supersuccé var ett faktum.

– Nu ska vi fira hela natten. Det är ofattbara känslor, man blir som pånyttfödd igen. Jag tycker att vi var värda det här, säger Sören Åkeby i TV4.

Segern för Across The Bridge var värd 100 000 kronor och nu har hästen tjänat totalt 233 300 kronor på karriärens 14 starter.