Sportbladets V64-tips

V64-1

TRAV

Loppet

Kul lopp trots att det bara är nio hästar som anmält intresse.

Tipsettan

Steel Pepper såg finfin ut som fastlåst efter galopp ­senast. Gången ­före, i come­backen, ­glänste han vid enkel seger. Förutsatt att han är frisk vinner han detta lopp 100 gånger av 100 från ledningen. Vi är dock lite oroliga för att han ska bli överflyglad. Om han inte fastnar har han toppchans men det är inte kul att ha spikat en megafavorit som sitter fast och med tanke på just detta, att han blir storfavorit och de andra ­lite understreckade, väljer vi att gardera.

Motbuden

Fraternity Party, som vi upplevt som något av en ickevinnare, har varit jättefin i två raka. Han är startsnabb om man laddar men verkar vara bättre bakifrån. Neo Smed har mycket hög kapacitet. Formen är dunkel men ett tänkbart scenario är att han kan få överta spets ifall Steel Pepper blir överflyglad. Då är Neo högintressant.

Skrällbudet

Target Player har mycket hög kapacitet men behöver ett lopp på väntan.

Spetsbudet

Steel Pepper är snabb ut men läget kan bli en fälla eftersom framförallt Räser Sune men även några andra hästar kan öppna riktigt vasst.

! Statistik­vinnaren

Steel Pepper står i särklass beträffande segerpocent gällande starter gjorda på svensk mark – han har vunnit 53 prcoent av sina starter. Target Player och Magellan Bay delar andraplatsen med sina 19 i segerprocent.

V64-2

Loppet

Vår tipsetta är i sitt livs form.

Tipsettan

Dash Boy fick luckan alldeles för sent i onsdags – han hade vunnit med 30 meter om han fått den in på upp­loppet, då luckan var ­nära att uppenbara sig. Gången före var han ytterst rejäl vid spetsvinst. Vi tror på ett scenario där han drar till ledningen och håller allt ifrån sig, även om motståndet är hårdare den här gången.

Motbuden

Pronto Ribb är alltid betrodd och gör det nästan alltid bra. El Classico är tidigt motbud, fast spåret kunde ha varit bättre.

Skrällbudet

No Hurry har inget vinstläge men häst mot häst kan han mäta sig med de flesta i loppet.

Spetsbudet

Ulrich Wielinga släpper till Dash Boy.

! Statistik­vinnaren

Pronto Ribb.

V64-3

Loppet

Några spännande treåringar. Vår tipsetta kan inte utnyttja sin startsnabbhet, vilket ökar spänningen.

Tipsettan

I Me Mine har gjort åtta starter och några av insatserna har varit lite sämre. Hon är dock en mycket fin travare och senast gav hon ett mäktigt intryck när hon drog undan i ledningen på slutrundan. Visserligen sattes hon inte på några prov då men intrycket var att hon hade kunnat fortsätta en bra bit till i samma höga tempo.

Motbuden

Berlusconi fick ge sig sista biten senast. Han var en liten besvikelse men kanske kan man skylla förlusten på ren orutin. Bra spetschans igen och den här gången tror vi att han kommer att vara bättre, så får vi se om det räcker ­hela vägen.

Skrällbudet

Monique Vox sköt till vasst bakom Lady Best Memory och Berlusconi senast.

Spetsbudet

Nummer 2 släpper till nummer 3, tror vi .

! Statistik­vinnaren

I Me Mine, i ett lopp där sex av hästarna ännu inte vunnit lopp.

V64-4

Loppet

Ett bra stolopp.

Tipsettan

B.W.T.Firefox var rejäl senast.

Motbuden

Elora Hanover är bästa hästen. Form och spår? Out of Question har klass.

Skrällbudet

Valnes Bonnie är fin.

Spetsbudet

Fördel nr 6 senast.

! Statistik­vinnaren

Goa Life är obesegrad.

V64-5

Loppet

Det är en stor överraskning om det går ­utanför de två främsta i ranken. Man kan ta det säkra ­före det osäkra men vi tar ställning.

Tipsettan

Med tanke på att Incredible Accent var blek senast och Vincent du Ling glänste i sin senaste start borde det luta åt den sistnämnde. Vi väljer dock att spika Incredible Accent som ser ut att kunna ta ledningen. Den här gången blir det ingen snygg körning som senast (men Jorma Kontio gjorde inte fel, inte i vår ögon i alla fall) utan nu blir det full gas hela vägen – Incredible Accent verkar vara bäst då.

Motbuden

Vincent du Ling har varit ojämn tidigare men har stabiliserats. Det är fifty-fifty mellan honom och Incredible Accent. Necklace är fin i grunden men söker formen.

Skrällbudet

Glöm inte bort Mirakel Lavec om ni funderar på skräll.

Spetsbudet

Vi tror att nummer 3 håller ut nummer 5.

! Statistik­vinnaren

Vincent du Ling har 47 i segerprocent. Incredible Accent 46

V64-6

Loppet

Ett mycket roligt långlopp avslutar en över huvud taget spelvänlig omgång.

Tipsettan

Ypsilon Boko är, med tanke på hur han ser ut, ­rappare än man tror, även från start, fjärdespår är inte kul men heller ingen tragedi. Om han har en bra dag – inte alltid han har det – tror vi att han sänker de andra, en efter en.

Motbuden

Massor med roliga motbud. Calvin Cavat kan vinna bakifrån men är framförallt ett hot mot de övriga om han når ledningen. Chilly Willy kan blåsa förbi allt felfri, galopprisken får dock betecknas som stor.

Skrällbudet

Dakota Tooma ger ett starkt intryck.

Spetsbudet

Det står mellan Calvin Cavat och Out of Money första biten. Ska vi säga fördel Calvin Cavat trots allt? Eller är det bara för att vi vill det?

! Statistik­vinnaren

Calvin Cavat.