”Känns som att jag vunnit Elitloppet”

TRAV

Han är 16 år och en av landets största travtalanger.

Under torsdagen tog Kevin Oscarsson hem storloppet Breeders Crown – och satte proffsen på plats.

– Det är sjukt stort. Det känns som att jag vunnit Elitloppet, säger Oscarsson.

16-årige Kevin Oscarsson är son till den framgångsrike travtränaren Jim Oscarsson som under sina år som tränare firat stora framgångar med unghästar. Varje år plockar Oscarsson-familjen fram löften som slåss i de stora loppen.

Vann 175 000 kronor

Under torsdagen startade stallet två hästar i Breeders Crown för tvååriga hästar – och det blev succé. Pappa Jim valde att köra Tell Me No Lies som slutade femma i storloppet. Sonen Kevin fick chansen bakom Dreams Take Time och vann loppet till 22 gånger pengarna. 16-årigen fick ett tufft lopp med sin häst – men var ändå överlägsen över upploppet och vann enkelt före landets segerrikaste kusk Björn Goop.

– Jag hade jättedåligt spår och så var hela fältet bra, så jag trodde inte att han skulle vara så bra att han skulle vinna. Men jag kände mig inte slagen på förhand, för det är en riktig kämpe, säger Kevin Oscarsson dagen efter succén.

Hur känns det i dag?

 – Man är på topp. Det är ruskigt kul och det är svårt att beskriva hur man känner. Det är så sjukt stort, det är ett av de största loppen för de tvååriga hästarna och så får jag som 16-åring chans att vinna.

16-åringens häst startade från spår åtta bakom startbilen och fick kort efter start problem med travet. Kevin Oscarsson räddade upp situationen och tog sedan hem loppet och 175 000 kronor.

– Han höll på att galoppera efter 50 meter och tappade position där och fick tredjespår till en början. Sen blev det bra då favoriten kom och avlöste mig och sen kunde jag attackera på upploppet. Sista biten var det bara köra och försöka hålla undan. Just nu känns det som att jag har vunnit Elitloppet.

Firade med middag

Hästen ägs av familjen Oscarsson – som firade efter segern.

– Vi tog en middag på hotellet efter loppet, vi stannade kvar i Göteborg efter loppet. Nu ska vi hem och jobba. Vi ska till Örebro i kväll och sen ska jag till Färjestad i morgon och köra lopp.

Vad är Dreams Take Time för häst?

– Det är en rätt så anonym häst här hemma. Han är liten men han gör alltid sitt jobb och på banan växer han två klasser direkt. Han har en riktig vinnarskalle.

Är han stallets bästa tvååring?

– Det får man väl säga nu när han vunnit. Men vi har många hästar som kommer bli bra som treåringar, säger Kevin Oscarsson.

”Blir alldeles varm”

Jim Oscarsson är mycket stolt över sin son och tror att det här bara är början på succén för 16-åringen som är med i Travets Talanger.

– Det är aveln som gjort att det blivit så här. Skämt å sido, det är jäkligt kul och Kevin är en jättestor talang. Redan när han körde ponnyhästar hade han talang och han har kommit in i den här matchen fort. Det känns hur roligt som helst och jag blir alldeles varm i kroppen, säger Jim Oscarsson till Trav365.