V75-favoriten skadad – kommer bli struken

Av: Erik Pettersson, Michael Carlsson, Minimedia

Publicerad:

Broslätts Rapide skulle ta fjärde raka segern på V75.

Men en allvarlig skada stoppar segermaskinen på lördag.

– Det är så fruktansvärt tråkigt och ledsamt, säger hästens tränare Mats Rånlund.

Året hade börjat strålande för Mats Rånlund-tränade Broslätts Rapide. Hästen är hundraprocentig i år och har vunnit tre av tre lopp, alla på Jägersro. På lördag var det tänkt att segermaskinen skulle ta fjärde raka segern då Jägersro kör V75-tävlingar. Så blir det dock inte. Hästen har drabbats av en allvarlig skada.

– Jag har precis fått ett väldigt tråkigt besked ifrån min fru som är veterinär. Hästen har fått en ny blödning i ett gaffelband och kan inte starta. Skötaren tyckte att han var lite varm i benet när han skulle släppa ut hästen i hagen i morse och på förmiddagen har vi därför lyst honom med ultraljud, säger Mats Rånlund.

”Är så trist”

Broslätts Rapide är favorit i loppet (inte struken ännu) och enligt tränaren var det laddat för seger.

– Det är så fruktansvärt tråkigt och ledsamt. Vi hade laddat för det här loppet och läget var helt perfekt eftersom han är så snabb från start. Han har haft mycket problem tidigare och varit borta länge för en gaffelbandsskada. Det är så trist att det ska hända igen och just nu vet jag inte när han kan komma tillbaka. Det lär nog dröja i alla fall, säger Mats Rånlund.

Publicerad: