Lugnande beskedet: Inget som oroar mig

TRAV

Under tisdagen blev den amerikanske stjärnan Arch Madness klar för Elitloppet.

Men nu är hästens medverkan hotad – på grund av tränarens visum.

– Det här tar lite mer tid än han trodde, men jag är inte orolig, säger Solvallas chef Tore Fyrand.

Under tisdagens travsändning i TV4 Sport avslöjade Solvallas travbanechef Tore Fyrand de fem första namnen som är klara för Elitloppet som körs sista helgen i maj. En av hästarna som är inbjuden och klar är amerikanske Arch Madness som tränas av norske Trond Smedshammer.

”Måste finnas en lösning”

Men nu framkommer uppgifter som gör att hästens medverkan i Elitloppet är hotad. Smedshammers har haft stora problem med sitt visum och får han det inte förnyat blir det ingen start i Elitloppet för Arch Madness som först matchas mot Oslo Grand Prix två veckor före Elitloppet. Även det loppet ligger i riskzonen men problemet är inget som oroar Tore Fyrand.

– Jag vet inte så mycket om det ännu men jag ska snacka med Bjerkes travbana i eftermiddag men det måste finnas en lösning. Jag tror att Bjerke jobbar hårt med det här för det är där Arch Madness ska göra sitt första lopp. De jobbar nog maximalt för att det ska lösa sig och jag är inte orolig. Jag har lärt mig i livet att man inte ska stressa upp sig över sådant här, vi får se vad som händer. Det är Trond som har ansvaret och det är han som själv måste fixa med sitt visum, säger Fyrand till Trav365.