Nybrink: Så ska jag vinna 20 000

TRAV

Bergsåker, favoriternas tummelplats?

Omgången ser inte svårt ut.

Tre sunda spikar, inga vilda drag.

Jag hoppas vinna 20 000 kronor.

Senast Bergsåker körde V75, den 22 januari, vann fyra favoriter och sju rätt gav 4 600 kronor. Omgångarna före har bjudit på 28 000, 95 000, 28 000 och 348 kronor för full pott på Sveriges största spelform.

Man skulle kunna gråta och säga att det är hopplöst, att det är för lätt och för förutsägbart. Inte jag. I stället spelar jag givetvis för att vinna en mindre, ändå hyfsad, slant. Är det inte ganska kul när man har chansen att sätta sjuan för en gångs skull? Bergsåker, småspelarnas nya tummelplats, banan där till och med Micke Nybrink har lite chans.

V75-1: Stay the Night är det lätt att falla för. Daniel Wikbergs fina fyraåring har glänst på slutet, ser ut att tåla det mesta och är tipset trots ett grisigt åttondespår. Loppet är typiskt för V75 på Bergsåker, ojämnt, vissa hästar är ren utfyllnad. Jag streckar halva fältet och har troligen övergarderat.

V75-2: Truly Devoted har jag haussat tidigare. Stig H Johanssons fyraåriga sto ser ut att vara något extra. Hon vann V75:an på Bergsåker senast, från dödens, bombsäkert. Att hon förlorade senast på Solvalla tar jag inte så hårt på. Hon fick stryk av Chilly Willy, hästen som lekte sig till V64-seger i onsdags. Spiken är given,

Erik Adielsson laddar direkt, tar dödens om de käftar emot lite och måttar in henne.

V75-3: Mockasin har varit dunderfin på slutet och kan vinna trots spår tolv bakom bilen på sprint. Helst ska han gå barfota runt om, då får han vingar. Kolla det. Vindsnabba Iris Tilly kan vara den enkla lösningen. Hon lär flyga till ledningen och sen är förstås mycket vunnet.

V75-4: Omgångens drag heter Francais du Gull. Nu ser i och för sig Erik Lindegrens fyra­åring ut att bli hårt betrodd men vi får hoppas att många garderar honom eftersom de inte har koll. Koll på att han är en kanon som såg ruskigt fin ut i årsdebuten där han svepte till ledningen efter ett varv och försvann. Han är nerstruken till sjunde bakom bilen och jag anar ett offensivt upplägg.

För mig är han en ­given spik.

V75-5: Kallblodsloppet håller toppklass. Två av världens bästa ryker ihop. Det roliga är att båda står 40 meter efter på kort distans. Visst borde Åsajerven och Hallsta Lotus fixa uppgiften och sen är frågan vem det klaffar för. Åsajerven vann det här loppet förra året, imponerade stort då och är mitt tips. Men Hallsta Lotus är ännu bättre nu och kan ge baggen en näsbränna. För att få lite potential plockar jag med Feseth Nils som bäst på start och kan leda länge samt speedige Faksen J:r som kanske ska tävla barfota.

V75-6: Fem streck är heltäckt i silver. Gills Abbe kan mycket väl leda hela vägen, formen är på topp. Q.Forty Five, som var bästa hästen, är struken.

V75-7: Omgångens sunda spik heter El Sueco. Kan inte tänka mig att Conrads Epilog och Amour Ami kan plocka in 40 meter på Kristina Wiiks segermaskin. I comebacken satt han fast med allt sparat och såg grym ut. Här körs han till spets och sen är det slut.