Trav

”Spelade in 2,7 miljoner i fjol”

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

För snart ett år sedan spelade han in en miljon kronor till invånarna i Sveg.

I helgen slog succétipparen Baben Persson till igen – nu blev det 308 000 kronor till 93 personer.

– Det här är nog sjätte eller sjunde storvinsten på ett års tid, säger han till Trav365.

Det var i februari ifjol som Baben Persson hos Ica Supermarket i Sveg spelade in den största V86-vinsten i landet på en miljon kronor.

Vinsten var ett andelsspel där 46 personer hade satsat 85 kronor var och vann 24 000 kronor.

Bara en månad senare svar Baben framme igen – då blev det 760 000 kronor till 96 personer.

Nu, nästan ett år sedan miljonvinsten, är Baben med och spelar in stora pengar på travet igen.

”Nu har man varit populär”

I lördags satte nämligen tipskungen på orten alla rätt på andelsspelet hos Ica Supermarket i Sveg. 308 000 kronor som 93 personer delar på. Kunderna hade satsat 81 kronor var och kan hämta ut 3 320 kronor.

– Det här är väl sjätte eller sjunde storvinsten på ett års tid. Vi spelade in sammanlagt 2,7 miljoner kronor i fjol på andelarna. Och nu började säsongen bra, det känns ju skönt. Nu har man varit populär några dagar.

Varför går det så bra för dig?

– Jag jobbar mycket med trav, jag har fått den stora förmånen från ägarna att lägga ner mycket tid på det. Jag analyserar mycket, tittar på travlopp, datorn och läser mycket. Och då ramlar det in, och så har jag lite tur.

Du måste vara en kändis där i Sveg?

– Jag har blivit det, jag är född och uppväxt här och folk känner igen mig. När man levererar blir man ännu mer populär.  Det känns jäkligt kul.

Spelar ni V86 även i morgon?

– Ja jag har gjort ett V86-systen till i morgon och spikar i V86-4, 3 Deauville Boko med Björn Goop. Sedan går jag kort i sista loppet, där tar jag med 5 Engla Håleryd och 1 Romeo Lavec. I de övriga loppen garderar jag upp lite, säger han.

– Andelarna säljer bra, vi kommer minst sälja hundra andelar och troligtvis får vi köra ett system till. Vi säljer många andelar varje vecka och jag gör system till tävlingarna varje dag.
Är travet så stort i Sveg?

– Ja det har blivit det eftersom jag levererar vinster och så. Närmaste travbana är Hagmyren i Hudiksvall. Men jag tycker att jag börjar få upp lite travkultur här och folk intresserar sig och frågar mer och mer.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!