– Kunde slutat betydligt värre

TRAV

Kusken Susanne Larsson var med om en otäck olycka på Axevallatravet under tisdagskvällen.

Med svåra smärtor fördes hon med ambulans till sjukhus där hon undersöktes.

– Jag fick tag i hennes sambo, Johan Sedström, på telefon och det stannade vid ett nyckelbensbrott, säger banans sportchef, Benny Ternemar till axevalla.se.

Det var i lopp 2 som olyckan var framme. Susanne Larsson körde hästen Be Hot som efter omkring 700 meter vinglade ut och krokade ihop med ett annat ekipage. Tre ekipage var inblandade i olyckan och värst gick det för amatören Susanne Larsson som blev liggandes på banan.

”Väldigt smärtsamt”

Röda Korsets personal var snabbt framme vid Susanne, men de bedömde snabbt att ambulans behövde tillkallas.

På plats arbetade ambulanspersonalen en bra stund med den skadade kusken innan hon lastades in för avfärd mot Skaraborgs Sjukhus i Skövde.

Axevallas sportchef fick tag i Susanne Larssons sambo, Johan Sedström, senare på kvällen.

– Efter omständigheterna hade det gått hyggligt. Det stannade vid ett nyckelbensbrott, vilket i och för sig är väldigt smärtsamt, men det kunde ha slutat betydligt värre. Enligt Johan kan det bli så att Susanne får lämna sjukhuset redan under natten, säger travbanechefen Benny Ternemar till axevalla.se.

Två andra hästar ”tappade” sin kusk i samband med olyckan och kom i sken. Ingen av dem ådrog sig dock några direkta skador och det gjorde lyckligtvis heller inte de avkastade kuskarna Åke Glaas och Henrik Åslund.