Fyndade hästar för 70 000 kr – tjänat halv miljon

Foto: Kanal 75
Topphästen Sanity såldes på auktionen 2010.
TRAV

Vill du köpa en lovande travhäst till ett bra pris?

Då kan Rikstravets auktion vara rätt ställe för dig.

Helgens V75-vinnare Vacqueyras såldes för 32 000 kronor.

Nu har han tjänat 186 630 kronor.

– Genom åren har flera hästar som sålts på vår auktion utvecklats på ett fint sätt som fyraåringar, berättar Henrik Högström, projektledare för Rikstravet.

På fredag ska årets Rikshästar säljas till högstbjudande under Breeders' Crowns auktionen i Munktellarena i Eskilstuna.

19 hästar går under klubban och bland annat kan du bjuda på Stall Smålands häst Ockelbo Prinsen som vann hela tävlingen.

En av fjolårets Rikshästar, som såldes på auktionen för 32 000 kronor, är Vacqueyras.

I helgen vann Vacqueyras på V75 för sin tränare Thomas Åslund och drog in 100 000 kronor. Det här var hästens fjärde raka seger.

”Fastnade för stammen”

Hästen ägs av Stall Tunbodarna, Jan Ålund:

– Det var tränaren Thomas Åslund som fastnade för stammen och ville köpa honom på auktionen. Jag är med som ägare och det är Thomas som tränar, berättar Jan Ålund.

Och vilket succéköp. Hästen har gjort 17 starter i år, vunnit sex lopp och dragit in 186 630 kronor.

En annan av fjolårets fyndhästar är Bodyline, som ägs av andelsbolaget Easy KB och tränas av Björn Röcklinger. Hittills i år har hästen dragit in 219 500 kronor på 16 starter.

”Finns nya fynd”

Lass North Star gick för 10 000 kronor på Rikstravets auktion ifjol – nu har hästen tjänat strax över 74 000 kronor för tränaren Sebastian Hedblom.

–  De här tre hästarna såldes för totalt 77 000 kronor tillsammans och har i år sprungit in 480 630 kronor. De har segrat i 14 lopp och det var extra roligt att Vacqueyras vann på V75 i lördags. Genom åren har flera hästar som sålts på vår auktion utvecklats på ett fint sätt som fyraråringar. Jag tror att det finns nya fynd på auktionen nu på fredag, säger Henrik Högström, projektledare för Rikstravet.

Här hittar du alla Rikshästar som säljs på fredag ( Länk till auktionskatalogen)