Miljonvinnaren: ”Bad honom dra åt helvete”

Den tidigare missbrukaren lämnade livet på gatan • Blev miljonär på trav • Chocksamtalet: ”Jag hade ingen aning”

Droger, fängelse och ett liv utan bostad – det var mannens verklighet under 27 år.

Till sist gav han upp det destruktiva livet.

Nu flera år senare vann han 1,8 miljoner på V86.

– Jag trodde inte det var sant. När Hans G Lindskog ringde bad jag honom dra åt helvete och kastade på luren, säger vinnaren till Trav365.

Under onsdagen avgjordes V86 på Åby och Solvalla.

I halvtid, efter fyra körda avdelningar, såg det inte ut att bli någon jätteutdelning på streckspelet – men det skulle ändras.

Superskrällen Down Town Girl (streckad på två V86-procent), med kusken Jeppe Juel, chockade spelarna i den femte avdelningen och i V86-7 vann Hans Crebas med sjuprocentaren Kelly Queen Er.

Inför sista avdelningen, V86-8, översteg värdet på alla rätt 200 000 kronor.

Ett av de få system som fortsatt hade chansen att nå alla rätt tillhörde en man från södra Sverige i övre medelåldern.

Trots att han bara satsat 96 kronor levde drömmen om att bli miljonär – men all den dramatik som utspelades på Solvalla, den kände han inte till.

Mannen, som vill förbli anonym, hade fyra hästar i V86-8 och vinnaren, Sidney Celeber, var det allra bästa som kunde hända hans lilla Harry Boy-system.

Utdelningen på V86 landade till slut på 1 763 290 kronor vilket fyra system lyckades lösa.

”Trodde någon skojade – kastade på luren”

När ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde för att gratulera blev förvirringen total.

– Jag hade ingen aning om att jag vunnit, jag brukar kolla mina rader på morgonen dagen efter. Men nu hann Hans G före. Jag trodde att det var någon som skojade med mig och bad honom dra åt helvete, sedan kastade jag på luren. Men efter en stund loggade jag ändå in på mitt ATG-konto och såg att det stämde. Det är helt ofattbart, jag har inte sovit något i natt över huvud taget, säger den travintresserade mannen och fortsätter:

– Jag har haft intresset för travet väldigt länge och spelar regelbundet för små summor. Mitt favoritspel är Dagens Dubbel där jag vunnit som mest runt 4 000 kronor. Jag har aldrig varit i närheten av att vinna så här mycket pengar, det går knappt att förstå, jag har inte fattat det än. Jag tog ut några hästar själv i de två sista avdelningarna men de vann inte, men Harry löste det ändå. Att få in tre spikar är ju inte klokt.

Efter att Sidney Celeber vunnit V86–8 på Solvalla ringde Hans G Lindskog till vinnaren – men vinnaren kastade på luren.
Efter att Sidney Celeber vunnit V86–8 på Solvalla ringde Hans G Lindskog till vinnaren – men vinnaren kastade på luren.

”Varit hemlös – suttit inspärrad”

Den totala vinsten blev 1 837 222 kronor för mannen som under stora delar av sitt liv brottats med missbruk av droger och alkohol.

Han levde länge utan bostad och har genom sitt destruktiva leverne spenderat många år i svenska fängelser.

Men en dag bestämde han sig för att lämna det gamla livet och har sedan dess levt nykter och drogfri, med ett eget hem och inga fler besök på institutioner.

Men trots att han fått ordning på livet har ekonomin genomgående varit ansträngd – men inte längre.

– När man vet min bakgrund så blir det lite extra speciellt. Jag har missbrukat i 27 år, levde som hemlös i fyra år och suttit inspärrad i många år och levt med den kriminella livsstilen. Men sedan 26 år har jag levt annorlunda utan drogerna. Det började med att jag kom in på en behandling och i samband med det träffade rätt människa. Men ekonomin har ändå varit trasslig så vinsten kommer som en skänk från ovan.

Hur kommer pengarna att förändra ditt liv? Har du hunnit fundera något på det?

– Jag har tänkt en del på det redan och min dotter ska få 400 000 kronor, fantastiskt att kunna bidra med något som förälder. Hon vet om att jag vunnit, jag ringde i går, men hon kunde som jag inte tro att det var sant, helt ofattbart och hon chockades också.

– Jag ska köpa mig en lägenhet. Tidigare i min nykterhet har jag varit ganska klok med pengar och jag tror det är rätt att köpa bostad. Sedan blir det en resa till Thailand med några kompisar. Pengarna har redan kommit in på mitt bankkonto och jag har loggat in flera gånger och bara tittat på summan. Jag får nypa mig i armen varje gång.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN