”Inte för att skryta, men jag är jäkligt duktig”

Niklas Löfholm spelade in drygt två miljoner på V75

avChristoffer Wickman

1 av 3 | Foto: ATG Play
Niklas Löfholm

För 14 år sedan bröt Niklas Löfholm nacken – och blev förlamad från bröstet och nedåt.

En stor del av Niklas liv efter olyckan har varit travet och i mitten på mars spelade han in drygt två miljoner kronor på V75.

– Inte för att skryta, men jag är jäkligt duktig, säger Niklas Löfholm.

Det är på ATG Play i spelbolagets vinnarambassadör Hans G Lindskogs program Hans G på vinnarturné som det senaste programmet handlar om Niklas Löfholm.

Den 16 mars, när V75 avgjordes på Mantorp, spelade Niklas in drygt två miljoner kronor till sig själv och några vänner.

Tio stycken var dom, däribland Niklas själv, som köpt en andel för 666 kronor och när spiken Eelis vunnit sista V75-loppet så var miljonvinsten ett faktum – och varje andel blev då värd 204 588 kronor.

I Hans G på vinnarturné berättar Niklas Löfholm om att detta inte var den första storvinsten för honom, och han berättar också om olyckan för 14 år sedan som helt förändrade hans liv.

”För mig har det varit lätt”

Det var under 2004 i samband med Fotbolls EM i Portugal som den hemska olyckan var framme.

– Jag dök i en grund pool och bröt nacken högt upp, och jag blev förlamad från bröstet och nedåt. Det förändrade så klart livet totalt, då jag inte kan gå längre, berättar Niklas Löfholm och fortsätter:
– Jag åker inte snowboard längre och jag spelar inte fotboll och hockey längre, men jag är exakt samma person som innan.

Även om olyckan i poolen förändrade Niklas liv ordentligt och placerade honom i en rullstol, så har han lyckats bra i livet.

– För mig har det varit lätt, det är bara upp på hästen igen och köra på. Jag är förlovad, har ett barn och ett barn till som är på väg, så jag har lyckats rätt bra. Jag tycker livet är underbart och det kan inte bli bättre, berättar han.

”Jag är jäkligt duktig”

Ett av Niklas stora intressen i livet, både före och efter olyckan, har varit travet.

– Det har varit ett stort intresse sedan 18 år tillbaka, och senaste tio åren har jag varit extremt intresserad. Travet är en stor del av mitt liv.

Niklas Löfholm har också lyckats väldigt bra på spelet och har vunnit flera storvinster, den senaste från mitten av mars då han spelade in drygt två miljoner kronor.

– Inte för att skryta men jag är jäkligt duktig skulle jag vilja säga, jag läser på extremt mycket och lämnar ingenting åt slumpen. Det går bra, och jag har många storvinster i bagaget, berättar han i programmet.

Miljonvinsten i mars delade han med nio stycken andra, och de fick 204 588 kronor var.

– Jag var faktiskt aldrig så nervös, det var bara YES. Sedan var det bara att gå in på alla sociala medier och svara folk och det ringde i telefonen, och det var det roligaste med vinsten, alla tack man fick.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav