Björn Goop

Startfältet till Åby Stora Pris tar form

Tre nya hästar klara – och ett avhopp

Av: 

Christoffer Wickman

Reckless, Handsome Brad och Cash Okay tar plats i Åby Stora Pris
Reckless, Handsome Brad och Cash Okay tar plats i Åby Stora Pris

TRAV

Startfältet till storloppet Åby Stora Pris börjar ta form.

Nio av tolv hästar är nu klara till miljonloppet.

Franske stjärnhästen Bahia Quesnot kastar dock in handduken.

– Ett tråkigt avbräck, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Nästa lördag, den 10 augusti, avgörs storloppet Åby Stora Pris på Åby i Mölndal utanför Göteborg. Loppet går över distansen 3 140 meter autostart och har ett förstapris på två miljoner kronor.

Nu börjar startfältet till storloppet ta form. Under fredagen meddelade Åby att tre nya hästar är klara till miljonloppet, samtidigt hoppar franske stjärnhästen Bahia Quesnot av. Det gör att nio av tolv hästar nu är klara.

”Han har hittat formen”

De tre hästarna som Åbytravet presenterade under fredagen är norske Cash Okay, tränad av Anders Wolden Lundström, Reckless tränad av Björn Goop, samt Handsome Brad, tränad av Ulf Stenströmmer. Norske Cash Okay har firat framgångar i Frankrike de senaste åren.

– Hästen gillar lång distans och hårt tempo och det känns som hästen tagit ytterligare ett steg i sin utveckling på slutet. Kusk blir Norges stora kusktalang Erlend Rennesvik, säger Anders Wolden Lundström.

Björn Goops Reckless vann på V75 från Jägersro så sent som i tisdags.

– Han har hittat formen precis som vid samma tidpunkt i fjol och 3 140 meter är hans favoritdistans och det blir spännande att vara med i år igen, säger tränaren Björn Goop.

”Min häst är bra”

Handsome Brad trivs över lång distans och på travbanan i Mölndal, Ulf Stenströmers häst har bland annat det gällande världsrekordet över lång distans just satt på Åby när han i fjol vann Lyon Grand Prix på segertiden 1.11,7 över distansen 2 640 meter autostart. Handsome Brad har haft en stark tävlingssäsong bakom sig, med bland annat seger i Copenhagen Cup och en andraplats i Olympiatravet.

– Vi har fixat till lite detaljer sedan senaste starten och han har varit mycket positiv i jobb. Hästen trivs kanonbra på Åby och gör alltid bra lopp där. Propulsion blir så klart svår att slå, men min häst är bra, säger Ulf Stenströmer.

Samtidigt som Åbytravet presenterade sin nya trio till storloppet meddelar man också att den franske stjärnhästen Bahia Quesnot hoppar av Åby Stora Pris.

– Ett tråkigt avbräck för loppet blev det när Junior Guelpa meddelade att de beslutat sig för att ändra matchplanen för franske Bahia Quesnot. De väljer istället att starta i EM för ston på Solvalla, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Björn Goop

Ulf Stenströmer

Trav

Stefan Melander

Robert Bergh

Johan Untersteiner

Daniel Redén