Mejla

Micke Nybrink

Fyra träff räcker – sen tar jag hem sjuan...

Nybrinks analys lopp för lopp • System • V75 lördagen den 8 februari

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Elian Web är en av spikarna på V75 från Solvalla.

Siktet är förstås låst på jackpotten.

Men jag kramar lugnt av skotten.

Ett efter ett, metodiskt med ena ögat stängt, likt Martin Fourcade.

Fyra träff räcker, sen skejtar jag hem sjuan ganska enkelt.

Får ibland skäll för att jag missar uppenbara detaljer när jag analyserar och spelar. Med rätta vissa gånger, gripet ur luften andra. ”Hur kunde du undgå att skriva att hon skulle tävla utan skor, med jänkarvagn och blinkers för första gången?” Så kan kritiken se ut.

Lika bra att säga det igen. Om ni vill läsa en spalt om materialövergrepp på treåringar kan ni överge mig blixtsnabbt. Hej då. Jag går inte igång på det, även om det förstås spelar en viss roll.

Då blir jag lycklig

Mitt sätt att spela på hästar handlar om just det, HÄSTARNA. Jag är mer eller mindre beroende av att titta på hur de ser ut, hur de presterar och hur de har tagit till sig loppen eller träningen. Det är grejen. Att upptäcka djur som Zenzero Jet – då blir jag lycklig.

Visst, ni får kalla mig blåst travromantiker men jag mår illa av att se våra fina hästar hamna i skymundan när travet blir en materialsport. Usch. Usch igen.

Megafavorit med rätta

V75-1: Hevin Boko fram och baklänges och det fattar också hela spelarkåren som spikar. Megafavorit med rätta efter två superinsatser i rad. Näst senast på Solvalla spurtade hon ilsket bakom speedkulan Dear Friend.

Senast gick hon i dödens och mer eller mindre slet ledande Ultra Bright i stycken. Gardering bygger enbart på galopp eller sjukdom. Hon har 20 raka felfria lopp i rad.

V75-2: Är inne på att läckre Global Venture frontar från innerspår bakom bilen och sedan är det kört. Ja, Walther På G. är snabb och spår fem är bättre men Johan Untersteiner är säker i såna här lägen. Han kan skicka. Så det blir spik.

V75-3: Elian Web fick spår precis innanför Disco Volante. Det avgör. Spets och slut för Elian som är svår att plocka ner. Fråga Propulsion.

Vi tar alla

V75-4: Överkapabla Aura S.L. i voltstart är inte ens nattgammal is, snarare mission impossible. Och det är inte Tom Cruise som kör utan Jorma Kontio.

Nu är Kontio rätt man för uppdraget men snälla rara, skäll inte på honom om (när) det blir galopp. I’m a Believer flög runt allt på V75 senast och Apple Rose fortsätter jag jaga. Men på V75 tar vi inte många utan alla.

V75-5: Hawk Cliff har säkert fin chans men det är tätt bakom och inga stora differenser.

Pascha Tilly kan hur mycket som helst och Niky Flax med rätt resa vill man inte spurta mot. För sportens skull tar jag bort två hästar. Ja, jag är en komplett idiot.

Kan man lita på, men...

V75-6: Extremt svårt igen, nu när vi insett att Atik D.L. har förmågan att förlora.

Devs Dragon är spetsfavoriten och var jäkligt bra senast, Ingo föll jag pladask för senast och Hector Boko – han vann utan att vara som bäst på V75 senast.

En kanon?

V75-7: Bo C. ska man inte lita på, jag vet. Men nu gör jag det. Spurten senast var fruktansvärt bra, 1.08,5 sista 800 i spåren, mitt i vintern.

Han kan inte undgå att få en bra resa och sen kör Kim Eriksson runt de här lössen när han vill. Ja, vi psykar ner motståndarna. De är också jäkligt bra men berätta inte det för dem.

Nybrinks tre bästa


1. 1 Global Venture (Solvalla, V75-2)

Underbar häst. Full gas, Johan, jag spikar.


2. 2 Bo C. (Solvalla, V75-7)

Egentligen aldrig en spik. Men såg ni senast?!


3. 11 Apple Rose (Solvalla, V75-4)

Fortsätter prestera. Omgångens enprocentare.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2 Hevin Boko (5–4)

V75-2: 1 Global Venture (8–3)

V75-3: 4 Elian Web (5–9)

V75-4: Alla 15 hästarna (6–11)

V75-5: 4-11-6-8-12-10-9-7-2 (1–3)

V75-6: Alla tolv hästarna (10–7)

V75-7: 2 Bo C. (5–12)

1 620 rader/810 kronor

Läs mer inför V75:

avMicke Nybrink

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Hästar

Trav