Trav

Försökte prata med honom – då sprang han

Het diskussion på V75 mellan travkuskarna

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Kevin Oscarsson, 25, och Carl Johan Jepson, 43, hamnade i en het diskussion på V75.

Efter loppet sökte Kevin upp Jepson – utan framgång.

– Han sprang bara iväg, säger Kevin Oscarsson.

Under tisdagskvällen avgjordes V75 på Jägersro i Malmö, det med uttagningslopp till det klassiska och anrika miljonloppet Svenskt Travderby.

I det femte uttagningsloppet till Svenskt Travderby, av totalt sex uttagningslopp, brann det till rejält mellan kuskarna Kevin Oscarsson och Carl Johan Jepson.

Anledningen: de slogs om samma position.

På tv-bilderna ser man tydligt hur en häftig diskussion blossar upp kuskarna emellan mitt i loppet.

Kevin Oscarsson dömdes av Jägersros måldomarnämnd till 10 000 kronor i böter, det för att ha försökt passera framförvarande där tillräckligt utrymme ej fanns.

Nu ger Oscarsson sin syn på saken till Trav365.

”Jag tycker det är konstigt”

Kevin Oscarsson, som körde hästen Booze åt Lars I Nilsson, satt i positionen tredje par invändigt – det medan Carl Johan Jepson, som körde Lord Horse åt Mats Karlsson, satt i positionen rygg på ledaren. Cirka 300 meter in i loppet galopperar Lord Horse och det är då den aktuella situationen uppstår. Oscarsson söker positionen rygg på ledaren, en position Jepson vill behålla då Lord Horse efter sin galopp ställde sig snabbt.

– Jag tyckte det kändes mycket lugnare i själva loppet, jag fick domarfilmen i dag och på den ser det tajtare ut än vad jag upplevde det som i loppet. Jag upplevde det inte alls farligt i loppet, berättar Kevin Oscarsson och fortsätter:

– Jepsons häst galopperar och jag sticker dit benen innan den ställer sig, det är inte så att jag kör in tåspetsarna och det är supertajt. Sedan får Jepson lite halvpanik så klart för att han vill ner på innerspår igen och det är väl det han blir lack för.

Du dömdes till 10 000 kronor i böter för situationen. Din kommentar på det?

– Bötesbeloppet är högt eftersom det är en procent av förstapriset i Svenskt Travderby eftersom det var ett försök, det är tack vare det. Jag pratade med måldomaren som tyckte att jag körde in i en lucka som inte fanns, men de tyckte samtidigt att jag inte gjorde några fel. Jag tacklade ingen och jag körde inte innanför bangränsen och de ansåg att jag håller mitt spår, men att jag sticker in benen i en lucka som inte finns. Jag köper inte riktigt det. Om de säger att jag ligger i mitt spår, Jepson ändå går ut och jag bara touchar en banpinne men inte kör innanför någon, tycker jag det är konstigt. Men så är det.

”Han är väl inte guds bästa barn”

På tv-bilderna kan man se att en het diskussion kuskarna emellan uppstår vid den aktuella situationen.

– Jepson blev irriterad men sedan beror det på vem man frågar om man gjorde rätt eller fel, men oavsett är vi alla kuskar på båda sidor någon gång, ibland blir det rätt och ibland fel, det gäller oss alla. Jepsons häst galopperade ändå och han tog ut hästen, sedan är det bara tur att den ställer sig igen. Visst, han blev av med sin position men han blev lite väl aggressiv kanske.

Har du pratat med Jepson efteråt?

– Han blev ju lack i loppet, men sedan blev jag lack efter loppet eftersom jag inte kvalade in till finalen. Jag skulle prata med Jepson efter loppet men då sprang han bara iväg, och det var väl tur det för jag var rätt förbannad i stridens hetta jag också, men då gick det inte att prata med honom. I dag bryr jag mig inte så mycket om det, dagen efter så här så släpper man det och går vidare, säger Kevin Oscarsson.

Kevin Oscarsson och Booze slutade trea i loppet och missade en finalplats i Svenskt Travderby med minsta marginal, Carl Johan Jepson och Lord Horse slutade oplacerad.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75