Oavsett position så räknas skrällen tidigt

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Romme • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

V75 på Romme med E3-finaler.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Skrällen står på tur för seger, kan slå till nu, säger Mario Lipovac som prickade in 8 rätt på sitt andelsspel på V86 i onsdags.

– Oavsett position måste min lågprocentare räknas tidigt, säger Mattias Karlsson, som även han satte full pott på V86 i veckan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Totalt spelade andelsslaget in över 600 000 kronor på V86 i onsdags. Två av Sportbladet-systemet prickade in alla rätt.

Mario Exclusive

Vinst per system: 107 646 kronor.

Vinst per andel: 10 764 kronor.

Sportbladet Insider

Vinst per system: 104 352 kronor.

Vinst per andel: 6 956 kronor.

V75 avgörs på Romme på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 14.30, fredagen den 14 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Elian Web (V75-5) tyckte jag värmde bra inför senast och han höll då också farten starkt efter ett tufft lopp, och nu tror jag det är dags för seger. Jag har svårt att se Peter G Norman svara med Nimbus C.D. när Jorma Kontio är offensiv. 10 Hell Bent for Am (V75-6) är huvudet högre än sina kullkamrater och nu rycker man skorna runt om. Det måste vara toppchans!

Miljonrensarna

8 Kennedy (V75-7) är en kapabel häst för klassen i grund och botten och trots att han pausat inför den här starten tycker jag att han känns intressant, hittar Erik Adielsson bara ner i ett vettigt slagläge från start från ett jobbigt utgångsläge blir jag inte ett dugg förvånad om Adrian Kolgjinis häst städar av samtliga konkurrenter. Den här gången ska man rycka skorna runt om på Kennedy och det tycker jag är väldigt intressant och den här hästen tål de flesta upplägg i loppen. Fyra procent.

Tänk på att...

... V75 på lördag avgörs i Romme och Rommes upplopp är långt, det mäter 205 meter att exempelvis jämföras med Solvallas 196 meter. Vädret ska dock vara strålande med 23 grader varmt och sol och räkna därför med att det kommer gå fort i loppen och spetshästarna lär bli svårfångade i loppen.

... 1 Arden Wise As och 6 Viscount (V75-1) är ett starkt lås. Spets och rygg på ledaren.

... både V75-2 och V75-4 känns som två jätteöppna lopp och jag väljer att stänga igen bägge loppen, och här jobbar vi jätteskräll!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

4 M.T.Perette (V75-4) var så förkrossande bra i försöket att man måste tro på henne igen. Om loppet inte sitter i benen och hon är lika bra igen – ja, då kan jag inte se någon i det här fältet besegra Djuses talang.

Det lär bli lite körning från start, som nog bara kommer att gynna Djuses kutare. Sedan kan hon kliva in i handlingarna när körningen lagt sig –och avgöra på ren hårdhet. Vettig spik.

Miljonrensarna

6 Highspirit (V75-2) är en humörhäst och galoppen senast var svår att räkna på. Ute på bra distans och från ett vettigt startspår kan det faktiskt bli ledningen efter en bit. Oavsett position måste hästen räknas tidigt i ett sånt här sällskap. Sex procent.

2 Unarmed Face (V75-4) är riktigt bra för den här klassen. Håller han bara reda på benen så...Åtta procent.

6 Mio Flash (V75-4) i samma lopp ska också passas. Ett vågat lås!? Sex procent.

Tänk på att...

... Rommetravet bjuder upp till V75-race på lördag. Upploppet är 205 meter och det är ingen bana där ledaren ramlar undan i första taget.

...det ska bli högsommarväder i Sverige i helgen, så även i Borlänge, och räkna med riktigt snabb bana.

...Björn Goop spänner på en jänkarvagn för första gången bakom 9 Eagle Eye Sherry (V75-3) i E3-finalen. Bajk på unghästar kan slå rejält.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Spåret är inte det bästa, men det låter som att flera kuskar kommer att vara gasglada i V75-1 på Romme. Jag hoppas på det - för då är jag tämligen säker på att 10 Kinky Boots ställer ner dessa över Borlängebanans utslagsgivande upplopp. Jag är rätt så säker att Kinky Boots är bästa hästen i grunden och skulle det även klaffa lite med positionerna så är jag inne på seger. Inleder med en rolig spik.

Miljonrensarna

Jag har gett mig fan på att jag ska få betalt på 8 Even’s Cool Boy (V75-2). Det här var ingen blodig silverdivision och Dunder låter nöjd, trots det usla spåret. Han är kanske den bästa hästen i fältet och jag hoppas Robert har honom i gott skick på lördag, då kan övriga få problem. Två procent.

2 Fonda Boko (V75-7) har gått riktigt bra i två raka på V75. Nu är spåret bra och med ett optimalt lopp kan det bli seger. Rensar oerhört fint då...Fyra procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Rommetravet på lördag. 

...Oskar J Anderssons 6 Viscount (V75-1) har varit grymt bra på sistone och är klart värst emot min spik. Nu rycker tränaren skorna runt om för första gången, men hästen riskarerar att få jobba lite för mycket under vägen, tror jag.

...10 Hell Bent for Am (V75-5) ska väl normalt vinna sitt lopp. Barfota nu!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

10 Hell Bent For Am (V75-6) är en topphäst som är bland dem bättre i sin kull. Han inledde med fyra raka segrar i Sverige och imponerade under Elitloppshelgen när han trots tuff resa bara mosade allt. Senast i uttagningen var det ett bandage som hade åkt upp och det såg ut som olyckan var nära men Örjan gjorde det snyggt och körde in som trea. Denna gången plockar man skorna och jag tror han bara är bäst. 

Miljonrensarna

3 Gassin Am (V75-4) är fortsatt utan seger men han står verkligen på tur att få vinna. Han har ett bra utgångsläge och Jepson kommer ge honom en bra resa, kan slå till denna gången. Åtta procent.

2 Nimbus C.D (V75-5) har kommit tillbaka efter lång paus och har sett fin ut på slutet. Han är ruskigt snabb ut och jag blir inte förvånad om Peter G Norman testar i ledningen ifall det inte kostar för mycket, kan gå och till fin procent är han given. Elva procent.

Tänk på att...

...Romme står för veckans V75 tävlingar och man har fått ihop en intressant omgång. Den kryddas med korta E3 finaler. 

...i inledningen tror jag att Björn Goop och Erik Adielsson sitter på leken, den som tar ledningen har bra chans att vinna. 

...i E3 finalen för stona skall 2 Hilarious Am gå med jänkarvagn, hon gick barfota senast och vann på mäktigt sätt. Kan bli bra effekt denna gången med en bike.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 No Doubt (V75–6) svarade för en mycket fin prestation senast och lär vara ute efter ledningen. Tränaren och kusken Emilia Leo låter väldigt tillfreds med sin häst och jag tror det är en ypperlig chans att leda denna E3-Final runt om. 

3 Zaffiro Roc (V75–7) har gjort det mycket fint i den nya regin. Passande läge och positiva tongångar från stallet. Trolig vinnare

Miljonrensarna

4 A Deal Is A Deal (V75–1) satt fast senast med alla krafter sparade i rygg på ledaren. Erik Berglöf var säker på att segern hade bärgats om kusken fått fritt. Hästen är stark och kan även flytta på sig i volt. Spår fyra är inga problem och träffar Erik rätt, så sitter man omgående bra på det. Kan vinna till låg procent. Fyra procent.

5 Beluga Winner (V75–4) är startsnabb och ska testa norskt huvudlag. Kan leda runt om. Tre procent.

Tänk på att...

...V75 från Romme och Dalarna i en spelmässigt intressant omgång.

...sportligt är det två E3-finaler för de treåriga hästarna som höjer sig. 

...Oskar J Anderssons 6 Viscount ska gå barfota runt om för första gången vilket är mycket intressant. 

...Hell Bent For Am och Örjan Kihlström hade utrustningsproblem senast och tog sig med nöd och näppe till final. Tufft runda alla nu. 


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

4 M.T. Perette V75-3 Håller fin form för dagen, och allt har sett braut efter uttagningsloppet. Satt nytt banrekord med sparade krafter, när han plockade ner konkurrenterna från utvändigt ledaren.

3 Elian Web V75-5 är en startraket av rang, och är den trolige ledaren. Väl där framme säljer han sig dyrt. Säker på att Jorma Kontio fixar det här tillsammans med hästen.

Miljonrensarna

5 Högstenastalldräng (V75-1) har varit ute i tuffa gäng på slutet, och gjort det bra. Senast vann han på  Åmål med många längder, efter att har kört i spets. Sex procent.

5 Beluga Winner (V75-4) har fått ett bra läge, och hoppas på ledningen. Har sex andraplatser, men har man många med, tycker jag att han hör hemma på kupongen. Tre procent.

Tänk på att...

Det är dags för korta E3-finaler för de treåriga hästarna, när Romme stårvärd för morgondagens V75-omgång. Många spännande lopp har vi fram-för oss.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN