Publicerad:

Vann direkt – efter canceroperationen

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Per Lennartsson tillbaka efter canceroperationen. Vann direkt.
Foto: TR Bild
Per Lennartsson tillbaka efter canceroperationen. Vann direkt.

För fem veckor sedan opererades han för prostatacancer. 
Nu är Per Lennartsson tillbaka i sulkyn igen och i Grand Slam 75 blev det seger med Fame Boko. 
– Det var lite speciellt faktiskt. Känslan att få vinna med en häst som var i ett alldeles extra skick var riktigt kul, sa Lennartsson.

Eskilstuna-tränaren gjorde comeback i fredags efter sitt uppehåll för sjukdomen. Han körde ett lopp i Eskilstuna och blev där trea. Men första segern lät inte vänta på sig och redan under söndagen var det dags. I ett Grand Slam 75-lopp på Mantorp slog han till med egentränade Fame Boko. Det åttaåriga stoet var också bara bäst och krossade konkurrenterna. Trots en resa utvändigt om ledande Peder Mykla, slog hon klorna i denne in på upploppet och gled ifrån till en lätt seger. En övertygande insats för den här miljonärskan som snart ska sluta tävla och gå till avel.
– Hon är en fantastisk häst och tycker det är kul att tävla. Hon har mött stentuffa hästar och fått lite hårdhet av det. Utvändigt om ledaren har kanske inte varit hennes melodi men i dag var hon på hugget och mötte enklare hästar. På sista bortre långsidan nöp hon tag i grejerna ordentligt. Hon var kaxig i dag, sa Per Lennartsson.
– Nu ska hon betäckas till våren och ska bara göra några starter till. Sedan ska hon betäckas med Campo Bahia. Även om det här inte var det största loppet så var känslan att få vinna med en häst som var i ett alldeles extra skick något extra.

”Alla värden på noll – ett skönt besked”

Segern var också den första för Per Lennartsson sedan han blev friskförklarad efter den operation som han genomgick för prostatacancer i början av året.
– Det har blivit bättre och bättre för varje vecka. Det är fem veckor sedan operationen och i torsdags var jag på återbesök och fick besked om att alla värden var nere på noll. Vi ska ses om sex månader igen och det var ett väldigt skönt besked att få. Det betyder väldigt mycket, sa Lennartsson.
De övriga vinnarna på Grand Slam 75 var Veiled (William Ekberg), G.K.Ursus (Greger Fajersson), Yukon Bay (Jesper Rydberg), Bicc’s Avalon (Rikard N Skoglund), Devs Dragon (Carl Johan Jepson) och My Liberty (Carl Johan Jepson).
Sju rätt gav 66 321 kronor.

Michael Carlsson, Kanal75

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN