”Procenten ett fynd – spikas på rubbet”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 18 mars på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON, LARS JAKOBSSON/TR BILD
André Eklundh och Vichy Grif är ett spikförslag i kväll.

V86 avgörs i kväll på Jägersro och Solvalla.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Procenten är ett fynd, spikas på rubbet, säger Sportbladets Carl Wangle om sitt spikförslag.

– Jag har en prisvärd spik, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Jägersro och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Vid förra onsdagens V86-omgång var Sportbladets Christoffer Wickman en liten nos ifrån att dra hem flera miljoner på sitt andelssystem. Även Nils Larsson prickade in sju rätt tillsammans med Sportbladets Livesystem.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.04, onsdagen den 18 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Åke Lindblom verkar ha djuren i riktigt fin ordning för dagen och som jag läser loppet så får han överta ledningen med 4 Athos Race (V86-2). Då ska det nog till en hård bana (det gillar inte hästen och han kan tappa travet) för att fälla den här pållen.

2 Vichy Grif (V86-8) gillar jag verkligen och nu är det upplagt för ledningen över 1 600 meter. Dessutom aviseras skoryck. Värsta motståndaren låter det inte påställt på.

Miljonrensarna

Jag gillade verkligen intrycket på 9 Terminator Face (V86-1) senast. Nu blir det maxad balans med barfota och bajk. Motståndet är inte värre den här gången. Lär bli het på spelet och kanske ingen rensare när allt ska avgöras? 18 procent mot favoritens 47.

3 Neelix (V86-5) är grundkapabel och bör räknas mycket tidigt i ett sånt här lopp. 13 procent.

9 Perfect Spirit (V86-6) var helläcker i fjolårets årsdebut. Redén vill nog visa upp den här herren fin direkt. Blir underspelad?! 21 procent mot favoritens 50.

Tänk på att...

... det är Jägersro i Malmö och Solvalla i Stockholm som delar på loppen denna onsdag. Väderprognserna på båda orterna verkar stabila. Några grader varmt och inga eller i alla fall måttlig nederbörd, som inte bör påverka underlagen.

... Peter Untersteiner maxar sin 4 Get Ready On Tour (V86-1). Bajk, barfota runt och halvstängt huvudlag. Kan behövas...

... Hambletonian-hästen 2 Osterc (V86-3) gör första starten på svensk mark. Har joggat 1.12 i provlopp innan detta.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Get Ready On Tour (V86-1) gör årsdebut, trots det tror jag på seger. Peter Untersteiners hästar brukar gå bra direkt efter uppehåll och här lär det bli tidig ledning, sedan blir han mycket svårslagen.

1 Gulfstream Am (V86-3) återkommer också han efter uppehåll, men även han har bra förutsättningar och jag tror på spets och slut även här. Toppspikar.

Miljonrensarna

9 Perfect Spirit (V86-6) gör en spännande comeback och trots långt uppehåll tror jag mycket på honom, tränare Daniel Redén har vid flertalet tillfällen de senaste veckorna presenterat hästar som återkommer efter paus i fantastiskt bra skick och jag tror inte att Perfect Spirit kommer vara något undantag. Den nu mera sexårige valacken hade ett mellanår i fjol med blandade resultat, i år tror jag dock att han kommer ta klivet in i eliten på allvar. En prisvärd spik. 21 procent mot favoritens 50.

Tänk på att...

... med årstiden börjar travbanorna runt om i landet bli allt snabbare. Leta spetshästen.

... 3 Global Wireless (V86-7) missar normalt inte ledningen och väl i den positionen trivs Untersteiners häst utmärkt, vid elva tillfällen har Global Wireless sprungit i ledningen och det har slutat med sju segrar.

... 4 Digital Track (V86-8) håller fin form för dagen, men aktuell distans är inte till hennes fördel. Melanders häst har sprungit över kort distans vid fyra tillfällen tidigare, det har hittills resulterat i noll segrar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Gulfstream Am (V86-3) är en högkapabel häst som var nära att kvala in till kriteriet trots galopp. Vet att Conrad Lugauer håller denna högt och jag tror det kan vara nästa kanon som kommer från stall Lugauer. Han återkommer nu efter paus men det är alltid vässat när Conrads hästar kommer ut, spåret är bra och jag tror man bara är bäst i detta fyraåringslopp. Hela vägen Conni!

Miljonrensarna

9 Terminator Face (V86-1) körde sig till ledningen tidigt senast och vann på bra sätt. Loppet i kroppen gör honom gott tror jag och denna gång är det anmält barfota runt om och en jänkarvagn vilket är intressant. Jag är inne på att han slå detta fält den tunga vägen om det krävs. 17 procent mot favoritens 47.

Tänk på att...

... Kentucky Fibbers lopp (V86-6) ska avgöras och vi får se några riktigt fina hästar. Årsdebut för 3 Makethemark, 8 Charrua Forlan och 9 Perfect Spirit. Lägg där till en 2 Linus Boy som är i full form, mycket intressant lopp!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Senast följde han topphästen Strong Heartbeat i rygg hela vägen. Nu möter 6 My Sweden (V86-4), som visat hög kapacitet även innan senast, ett lämpligt gäng och fick ett bra spår. Tror hann tidigt skickas till ledningen, sen ser jag ingen i loppet som kan göra jobbet utvändigt och ”förstöra” för favoriten. Då kan han springa fort sista rundan, vilket borde göra det omöjligt för övriga. Spik!

Miljonrensarna

2 Osterc (V86-3) har varit med i Hambletonian. Det säger lite om den här hästen. Han har även varit ute och sett strålande fin ut i ett provlopp på Jägersro. Han ”joggade” 1.12 helt ensam på banan då och kusken då var mycket nöjd med intrycket. Måste vara tidig. 22 procent mot favoritens 51.

1 Miss Pastis (V86-7) ska gå barfota runt om nu och har ett smaskigt läge den här gången. Måste nog varna för henne när det inte låter så påställt hos motståndarna. Tre procent.

Tänk på att...

... vi ser en rätt så klurig V86-omgång. Inga superklara favoriter, tillika spikbud till folket, gör att svårighetsgraden går upp på detta, redan svåra, spel.

... Jägersro och Solvalla kör, och trots årstiden, verkar båda kunna presentera fina banunderlag för hästarna att springa på.

... 4 Makethemark (V86-6) gör årsdebut och ska startas i form enligt stallet.

... 4 Zaira del Ronco (V86-7) ska köras snällt den här gången efter att hästen blivit behandlad av veterinär. Ingen toppform!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

2 Vichy Grif (V86-8) startar med helt optimala förutsättningar. Det är kort distans, bra läge och hästen tar normalt sett ledningen på några få steg. Sedan finns det inga i loppet som direkt kan göra så mycket. Dessutom kommer min spik tävla barfota runt om i kväll på snabb Solvalla-bana. Det finns inte mycket minus och bara 28 procent just nu är ett fynd. Spikas på rubbet.

Miljonrensarna

9 Maharanee Star (V86-7) är en kul idé som verkar bli helt tappad av spelarna. Hon möter några bra hästar men Kolgjinis form är riktigt på gång och varför ska hon inte kunna vinna? Har gjort många bra lopp och från ett perfekt smygläge med flera startsnabba hästar så kommer de gå undan. Jag läser två procent på denna kapabla femåring. Måste med.

Tänk på att...

... 2 Osterc (V86-3) kommer bli dagens raket på spelat, imponerade i ett provlopp på Jägersro. Jag tror dock att distansen ej är plus och man vill väl ej maxa hästen direkt? Nja, detta vinner 1 Gulfstream Am.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 My Sweden (V86-4) gick i mål med gott om krafter kvar senast på V75 i ett lopp som vanns av superlöftet Strong Heartbeat. Är snabb ut och är toppchans att man leder det här runt om.

Miljonrensarna

2 Vichy Grif (V86-8) kan vara fältets bästa häst men ser ut att bli märkligt bortglömd i epilogen på Solvalla. Är anmäld barfota runt om och det är en balans som sexåringen trivs med.

Tänk på att...

... V86-6 är ett riktigt fint lopp med flera hästar som kan vara aktuella för Elitloppet.

... 11 Whipped Eggs (V86-5) andra starten efter vinterträning och känslan är att han är starkast i stayerloppet. Lärlingen Dwight Pieters är underskattad i vagnen.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE