Miljondragen i kväll: ”Då går ingen säker”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 22 maj • Jackpott 15 miljoner • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mattias Djuse och Dictionary är en av kvällens V86-skrällar.

TRAV

V86 avgörs på Åby och Örebro i kväll med en superjackpott på 15 miljoner kronor.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Hittar hon rätt går ingen säker, säger Christoffer Wickman om sitt drag.

– Mitt drag blir bortglömd till sex procent, säger Mario Lipovac.


ANNONS: Superjackpott på 15 miljoner kr – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på experternas V86-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Örebro med spelstopp 20.30.

Söndagen den 12 maj satte Mario Lipovac och Sportbladets Livesystem alla sju rätt på V75. Mario Lipovac spelade totalt in mest i hela landet och respektive andel gav tillbaka över 2 000 kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.15 onsdagen den 22 maj.


ANNONS: Jackpott 15 miljoner kr – här kan du ta rygg på Sportbladets supersystem i miljonjakten i kväll. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Det låter bra på 10 Making Love (V86-5) som kommer tillbaka efter ett litet uppehåll. Litet fält gör att jag tror det är bra chans för den här hästen att blåsa förbi till seger över upploppet.

5 Viveur Bi (V86-7) var lite seg på ”Lunden” senast, men den här är grym i grunden och jag hoppas att Christoffer Eriksson kan ­placera honom i ledningen. Därifrån bör han inte förlora. 1 Belladore är värst emot.

Miljonrensarna

3 Whisky Akema (V86-2) låter Claes Svensson otroligt uppåt på. Hästen har gått bra på Örebro förut. Det är en ­speciell ­bana, så det är viktigt att hästarna trivs där. Hela vägen till tio procent?

6 ­Dictionary (V86-4) gillar jag och det rätt så över­komligt ut för henne igen. Hon har verkligen tänt till på alla cylindrar sedan hon kom till Djuse. Nio procent.

10 Mårten Marje (V86-8) kan vara en riktig knall. Trivs över distansen och kan slå till i ett öppet lopp om det klaffar lite. En procent.

Tänk på att...

... omgången delas mellan Åby och Örebro denna vecka, så ingen missar att Solvalla alltså inte kör några V86-lopp...

... Örebros bana är speciell. Som jag var ­inne på ovan. Kolla hur hästarna du tror på har gått där tidigare. Svag statistik? Pass upp!

... 3 Solkattens Chiron (V86-6) är en bra häst, men ser ut att bli lite väl mycket spelad. Ingen jag vill gå på till dessa procent.

... ”alla” ska köra snällt i V86-8. Öppet race och en jätteskräll ligger verkligen på lut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Solkattens Chiron (V86-6) möter tuffare hästar nu och blir lite väl stor favorit för min smak, trots det måste han ändå vara ett bra spikförslag – framför allt i en väldigt svår V86-omgång där de självklara spikarna
lyser med sin frånvaro. Han ser inte så mycket ut för världen men står med fyra raka segrar och han har en härlig inställning.

Miljonrensarna

6 Dictionary (V86-4) är en fartfylld häst i grund och botten som börjar hitta rätt på allvar i regi Mattias Djuse nu. För tre starter sedan gick hon mycket bra efter galopp och senast kunde hon hålla undan från tät, trots tufft tempo hela vägen. Hittar hon rätt ryggar går ingen säker och det är överraskande låg spelprocent (nio procent) på henne!

8 Mon­falcone (V86-2) spurtade vasst senast efter sen lucka och i ett lopp där det är frågetecken för flera av hästarna ska han passas. Sex procent.

Tänk på att...

... 12 Dolorosa Am (V86-3) verkar trivas alldeles ypperligt på travbanan i Mölndal utanför Göteborg. Två starter på Åby har inneburit två segrar för sexårige valacken.

... 7 Cuba Libre Ice (V86-5) är en kapabel häst för sin klass som mötte de bästa i kullen i fjol. Nu har femåringen fått lopp i kroppen efter långt uppehåll. Kan vara dags nu!

... 5 Viveur Bi (V86-7) trivs alldeles ­utmärkt tillsammans med Christoffer Eriksson, två lopp tillsammans har inneburit två segrar. Duon är alltså obesegrad ihop.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Cognac Sisu (V86-3) låter det riktigt bra på inför den här uppgiften. Han har toppform och kommer med två raka segrar. Han har ett bra utgångsläge då han är snabb ut och jag läser spets och slut. Senast flög han till spets och vann på ett bra sätt med krafter kvar. I en öppen omgång känns han som ett förnuftigt singelstreck att luta sig mot.

Miljonrensarna

2 Indian Front (V86-4) blir bortglömd då hon varit borta en månad. Perfekt läge, snabb ut och Ulf får bestämma upplägget. Körs hon i ledningen kan det gå hela vägen, annars kan man släppa och få en perfekt ­resa på innerspåret, se upp. Sex procent.

4 Zio Tom Jet (V86-5) är värd att varna för. Intrycket näst senast var magiskt och senast var han ute mot tuffa hästar men gjorde det bra. Distansen tror jag inte är något problem och med lite klaff är han med och kan skrälla. 13 procent.

Tänk på att...

... 4 Sanda Love (V86-1) startade i lördags på Gävle. Han var riktigt bra men hur tar han det täta matchandet?

... 1 Belladore (V86-7) troligtvis galopperade bort segern på Charlottenlund senast i sista sväng. Tar Flemming snabb revansch?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

4 Sanda Love (V86-1) är jag svag för. Visserligen tätt matchande nu, men jag litar på att Bergh vet han gör. Tror att 1 600 meter är fördelaktigt och det ser ut som ett relativt billigt race för honom här.

2 Cognac Sisu (V86-3) har varit väldigt fin på sistone och det ser ut att bli ledningen den här gången också. Peter Unter­steiner hoppar upp. Måste vara bra chans att ekipaget leder hela vägen.

Miljonrensarna

Det låter rätt bra på 3 Rodick Broline (V86-5) från Marcus Lindgrens stall, som verkar gått gåendes för dagen. Får en fin ­resa i främre träffen och kan skrälla i det här långloppet. Två procent.

5 Tale of Jacks (V86-6) har ­inte sett som bäst ut på slutet, men här finns både kunnande och fart som räcker och blir över. Har jag kört loppet rätt i badkaret kan Widell köra hästen till tidig ledning. Därifrån, på Örebro med kort upplopp, kan det räcka långt. Elva procent.

Tänk på att...

... det är jättejackpott på V86 med 15 miljoner till en ensam vinnare. Du behöver ­inte krångla till det på det här spelet. För någon vecka sedan tog en spelare hela potten. Vinstmelodin? Spika omgångens två ­största favoriter.

... Örebro har en speciell bana som långt ifrån alla hästar behärskar.

... 3 Solkattens Chiron (V86-6) blir för stor favorit, där finns många roliga speldrag, ­inte bara den hästen jag nämnde här ovan. Där avgörs vägen mot miljonerna...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Cognac Sisu (V86-3) kommer med två ­raka segrar. Senast på Mantorp
tog man ­enkelt hand om ledningen och vann överlägset – helt okörd dessutom. Hästen är kvick ut och har ett perfekt ­läge. Att ­Peter Untersteiner hoppar upp i ­vagnen är ­naturligtvis bara ett plus och på förhand ett lämpligt singelstreck även om mot­ståndet är tuffare nu.

Miljonrensarna

4 Whisky Akema (V86-2) blir bortglömd. Claes Svensson både tränar och kör. Senast kom en snöplig galopp till ­synes helt omotiverat i rygg ledaren. Claes tror ­hästen blev störd av en skugga och meddelar att hästen kändes fantastisk. Offensivt upplägg är att vänta enligt kusken själv. Det är ett kul garderingsbud till favoriten 4 Urban Kronos. Tio procent.

Tänk på att...

... 4 Sanda Love (V86-1) blir klar favorit ­efter segern på Gävles V75:a i lördags. Nu startar man igen och hur påverkar det ­täta startandet?

... Skive-tränaren Knud Mönster kommer till Åby med tre hästar: 5 Listas Manboy (V86-1, 2 Bjarne B.P. (V86-5) och 3 Can Tab (V86-7). Det låter som han är på plats för att tävla. Han blir bortglömd med ­flera stycken och det kan vara värt att ha koll på honom.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Örebro i kväll med start klockan 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!