V86

”Jag skrek så högt – grannarna måste ha...”

Av: 

Trav365

Gunilla Welander hos Café Brasco.
Gunilla Welander hos Café Brasco.

TRAV

Café Brascos Gunilla Welander drog in tidernas näst största vinst på V86.

Systemet belönades med 13,7 miljoner kronor. Nu har hon siktet inställt på kvällens superjackpott.

- Jag skrek så högt så grannarna måste ha undrat, säger Gunilla till Trav365.


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Det var för två veckor sedan den 8 maj som Gunilla lyckades hitta alla rätt på V86. Hon och kollegan Dennis Olofsson gjorde systemet tillsammans - och efter att Örjan Kihlström vunnit den sista avdelningen med 11 Fast Moving Cash var de ensamma kvar på spelformen. Belöningen blev cirka 13,7 miljoner som fördelades på tio vinnare.
– En underbar känsla att vinna. Jag och Dennis delade på en andel och jag skrek rakt ut och väckte min man. Det var på kvällen och grannarna lär ha trott att någon bråkade, säger hon och skrattar.
– Det var en fantastisk känsla som är svår att ta in. Jag och Dennis trodde aldrig värdet skulle bli så högt då hästen som vann sista avdelningen var en av favoriterna. Efter ett tag började samtalen och sms:en trilla in och det var så häftigt. 

”Jag är tävlingsmänniska”

Gunilla driver butiken Café Brasco med Dennis sedan 2013. Där gör de andelar men systemet som vann storvinsten var inlämnat på ATG.s tillsammanstjänst. De två kollegorna har hängt ihop i trettio år inom olika rörelser och innan Gunilla började jobba i butiken så var hon inte särskilt intresserad av trav.
- Det är riktigt. Jag var ju tvungen att lära mig om hästarna då jag stod bakom disken. Jag fick bra hjälp av mina kollegor och även av kunder i butiken som hjälpte mig med skoryck och andra begrepp i listorna, säger miljonvinnaren.
- Jag är en tävlingsmänniska uti fingerspetsarna och
Jag har hört att du har tur i spel?
- Det stämmer. Jag har vunnit stora vinster tidigare inom travet men aldrig så här stort. Om jag tar en lott så vinner jag väldigt ofta. Det går långt tillbaka i tiden och man kan verkligen säga att jag har turen på min sida. Jag litar även på min intuition och gillar jag ett namn så kan hästen åka med på kupongen.
- Jag har dessutom förmånen att vara gift och ha tur i kärlek. Man hör ju ofta om att man får det ena eller det andra - men jag har fått båda, säger hon belåtet.

”Underbar känsla”

Det är få förunnat att bli ensamma på de större spelformerna. Vinsten var den näst största någonsin på V86-spelet. Butiken har vunnit stort tidigare men Gunilla själv har aldrig varit i närheten av en sådan här jättevinst.
– För min del är detta den största vinsten jag vunnit. Jag har fått in 1,7 miljoner en gång tidigare vilket var jättestort - men det går förstås inte att jämföra med det här.
Ni gjorde systemet tillsammans. Hur gick det till?
Vi hjälptes åt med att ta ut hästarna på detta system som heter "Beauty and the Beast". Jag valde Månprinsen A.M. som spik i den första avdelningen och Dennis valde Ultimaluna Grif i den fjärde avdelningen. Båda hästarna vann enkelt, säger hon och tillägger:
– I den sjunde avdelningen hade vi råd med två streck och som sista häst valde vi Au Pair Girl. Jag trodde mycket på Don Viking (V86-5) och Dennis hittade Vallee De Lumiere (V86-3) som båda rensade ordentligt. Jätteskrällen Azarayah Ridge (V86-6) hittade vi också då vi garderade stort i det loppet. Ett bra samarbete helt enkelt.
Hur har reaktionerna varit efteråt?
Det har varit ett enormt intresse efter andelar och massor med nya kunder i butiken. Många vill höra om hur vi gjorde systemet. Tre stycken av de som var med på den vinnande raden har kommit in i butiken och tackat. Flera har bjudit oss på fina champagneflaskor.
– Det är alltid kul att vinna pengar men att se andra glädjas över sina vinster är också en underbar känsla. 

”Självklart gör vi ett försök”

I kväll är det återigen dags för V86. Omgången saxas mellan Åby och Örebro - och vi har en superjackpott med cirka 15 miljoner till en ensam vinnare. Gunilla och Café Brasco är naturligtvis med och vill göra om bedriften att bli ensamma på spelformen.

– Självklart ska vi göra ett försök. Vi är pålästa och ser fram emot kvällens omgång. Systemet "Beauty and the Beast" kommer att spelas då det är jackpott - men jag vill även lyfta fram att jag ofta gör mindre system där alla kan vara med. Min passion är små andelar där jag kan visa att det med små medel går att vinna stort.
Vad har du för tankar om kvällens omgång?
Man vill ju alltid fälla storfavoriter men jag tror mycket på 3 Solkattens Chiron (V86-6). Hästen har varit enormt fin och borde vinna. Jag kanske även spikar 6 Bankrobber (V86-3) som jag tycker är en bra häst. Dessutom är sex mitt turnummer. 3 Ottens Dibaba (V86-4) med Magnus Jakobsson tror jag också mycket på.
– 9 Azarayah Ridge skrällde ju när vi vann senast så han måste med i den avslutande avdelningen. I samma avdelning vill jag ha med 6 Maclemore då jag gillar Emilia Leo. 

Andreas Örtengren


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Miljondragen i kväll: ”Då går ingen säker”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Trav